1ος τελικός Grand Slam για την Collins (vid)

 
Danielle Collins
Danielle Collins © Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 - 13:35

H Danielle Collins πραγματοποίησε μια φανταστική εμφάνιση, επιβλήθηκε εύκολα με 2-0 σετ της Iga Swiatek και πανηγύρισε τη σημαντικότερη πρόκριση της καριέρας της!

Η Collins πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Australian Open, καθώς επιβλήθηκε στον ημιτελικό της Swiatek με 6-4, 6-1, σε 78 λεπτά παιχνιδιού.

Η 28χρονη Αμερικανίδα, Νο.30 στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα της σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης και το έκανε με στυλ, αφού κυριάρχησε στον σημερινό ημιτελικό με την Swiatek.

Πέτυχε 7 άσους και 27 winners, ενώ έκανε μόλις 13 αβίαστα λάθη. "Έσπασε" 6 φορές το σερβίς της Swiatek, από 3 σε κάθε σετ.

Στο 1ο σετ ξεκίνησε με 2 break η Collins, που προηγήθηκε με 4-0. Η Swiatek μείωσε προσωρινά σε 4-2 και σε 5-4 αργότερα, όμως η Αμερικανίδα κράτησε εύκολα το σερβίς της στο 10ο game, για να κλείσει το σετ.

Στο 2ο σετ η Collins κέρδισε ξανά τα 4 πρώτα games, τα πράγματα όμως ήταν ευκολότερα για εκείνη αυτή τη φορά. Η Πολωνή δεν επέστρεψε ποτέ σε αυτό το σετ και η Αμερικανίδα έκανε νέο break στο 7ο game, για να πάρει το σετ με 6-1.

Η Collins έχασε 2 σετ μόνο στην πορεία της μέχρι τον τελικό και μάλιστα και τις δυο φορές ήταν το 1ο σετ, χρειάστηκε δηλαδή ανατροπή, στον 3ο γύρο με την Clara Tauson και στον 4ο γύρο με την Elise Mertens.

Θα διεκδικήσει το Σάββατο τον πρώτο Grand Slam τίτλο της, απέναντι στο μεγάλο φαβορί, την κορυφαία του κόσμου και αγαπημένη του κοινού, Ashleigh Barty, που μέχρι στιγμής διαγράφει μια άκρως εντυπωσιακή πορεία, με μόλις 21 χαμένα games σε 6 αναμετρήσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots