Τσιτσιπάς: "Δεν είναι και ο πιο ώριμος ο Medvedev - Δεν άκουγα λέξη απ' όσα έλεγε ο πατέρας μου" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Δεν είναι και ο πιο ώριμος ο Medvedev - Δεν άκουγα λέξη απ' όσα έλεγε ο πατέρας μου" (vid)
tn team Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 - 14:43

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε τη συμπεριφορά του Daniil Medvedev με μια μπηχτή για τον Ρώσο, ενώ για τον πατέρα του είπε πως έχουν συζητήσει αρκετές φορές για το θέμα των coaching violations, δεν μπορεί να ακούσει λέξη όταν παίζει, αλλά είναι κάτι που έχει αποδεχτεί, εφόσον δεν αλλάζει ο κανονισμός.

"Σίγουρα είναι αστείο (χαμόγελο). Δεν δίνω σημασία σ' αυτά τα πράγματα. Ξέρω πως πολλοί παίκτες κάνουν τέτοια πράγματα για να σε επηρεάσουν πνευματικά, μπορεί να είναι τακτικό. Είναι εντάξει. Δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος όπως και να 'χει", είπε ο Τσιτσιπάς, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά του Medvedev και την έντονη επίθεση προς τον διαιτητή μετά το τέλος του 2ου σετ.

Ο Ρώσος υποστήριξε πως ο Απόστολος Τσιτσιπάς μιλούσε σε κάθε πόντο και παρόλα αυτά δεν τιμωρούταν με coaching violation. Τελικά, λίγα λεπτά μετά, ήρθε το coaching violation από τον διαιτητή, με τον Στέφανο να αρνείται πως δεχόταν coaching.

"Δεν δεχόμουν coaching. Είδατε και την άλλη μέρα, που δυο φορές έχασα το σκορ στους αγώνες μου. Δεν μπορώ να ακούσω τίποτα όταν αγωνίζομαι. Είναι αδύνατο. Το κοινό είναι πολύ θορυβώδες σε κάθε πόντο, θα έπρεπε να έχω σούπερ ακοή για να μπορέσω να ακούσω τι λέει ο προπονητής μου. Γελούσα την άλλη μέρα, νομίζω στον αγώνα μου με τον Benoit Paire, ο προπονητής μου ήταν 5-6 χιλιόμετρα μακριά και με κάποιο τρόπο πήρα coaching violation. Ήταν η πιο αστεία στιγμή στο Australian Open."

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά στο τουρνουά που ο Στέφανος τιμωρήθηκε για coaching violation. Είναι κάτι που συμβαίνει σχετικά συχνά και απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσει να συμβαίνει, αφού όπως λέει και ο ίδιος πλέον οι διαιτητές δίνουν πολλή περισσότερη προσοχή στο box του.

"Το έχω συνηθίσει. Με έχουν στοχοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό. Έχω πάρει μερικά coaching violations στο παρελθόν και οι διαιτητές πάντα προσέχουν πολύ το box μου, δεν κοιτούν ποτέ το box των αντιπάλων μου. Νιώθω πως είμαι θύμα σε αυτό εδώ και κάποιο καιρό. Οι διαιτητές δε νομίζω να καταλάβουν ποτέ ότι είναι αδύνατο να ακούσω όταν παίζω, γιατί είμαι συγκεντρωμένος στο να βρίσκω λύσεις και να διαβάζω το παιχνίδι των αντιπάλων πριν ξεκινήσει ο κάθε πόντος. Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να με συμβουλέψει κάποιος για το τι θα κάνω. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να ακούσει τους άλλους όταν παίζει και όταν δίνει μια μάχη. Στην προπόνηση μπορεί να το κάνω."

Ο Στέφανος, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ του να επιτραπεί το coaching αφού όπως λέει χαρακτηριστικά συμβαίνει ούτως ή άλλως από τους περισσότερους, είπε ακόμα πως έχουν συζητήσει πολλές ώρες γι' αυτό το θέμα με τον πατέρα του.

"Ναι του έχω μιλήσει. Ο πατέρας μου είναι ένας άνθρωπος που θέλει να συμμετέχει όταν κάτι έχει αρκετή ένταση. Του αρέσει να μιλάει, δεν μπορείς να τον σταματήσεις. Είναι κάτι που του βγαίνει φυσικά. Του έχω μιλήσει γι' αυτό, έχω περάσει αμέτρητες ώρες για να το λύσουμε, αλλά είναι κομμάτι του εαυτού του. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να παίρνει coaching violations, παρόλο που δεν μπορώ να ακούσω λέξη απ' όσα λέει. Αλλά είναι εντάξει, μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν αν το θεωρούν σωστό.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που βγήκα δημόσια πέρσι και είπα πως το coaching θα έπρεπε να επιτρέπεται, γιατί οι προπονητές το κάνουν έτσι κι αλλιώς. Οι περισσότεροι τη γλιτώνουν και το κάνουν με αρκετά έξυπνο τρόπο, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω. Έχω δει σε πολλές περιπτώσεις τους προπονητές να το κάνουν και να μην τιμωρούνται. Αν επιτραπεί το coaching, θα υπάρχει λιγότερη ένταση και τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα από κάθε άποψη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots