Τσιτσιπάς: "Καλύτερα από πέρσι, είμαι στο σωστό δρόμο" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Καλύτερα από πέρσι, είμαι στο σωστό δρόμο" (vid)
tn team Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 - 16:14

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να έχασε για 2η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Australian Open από τον Daniil Medvedev, κρατάει όμως τα θετικά, είπε πως ήταν καλύτερος από πέρσι και πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο για τη συνέχεια. 

"Είμαι χαρούμενος με την ευκαιρία να παίξω εδώ μπροστά στους φαν μου, Έλληνες και μη. Η Αυστραλία έχει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου, πάντα θα νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ. Πιστεύω πολύ πως θα τα καταφέρω να πάω πολύ καλά κάποια στιγμή εδώ και θα το μοιραστώ με τους Αυστραλούς φαν και με την ελληνική κοινότητα. Είναι ένα τουρνουά που αγαπώ πολύ και ένα τουρνουά που θέλω να κατακτήσω μια μέρα", είπε στο ξεκίνημα της τελευταίας του συνέντευξης Τύπου για φέτος στη Μελβούρνη ο Τσιτσιπάς.

"Η ήττα είναι πάντα ήττα. Φυσικά και είμαι άνθρωπος που προσπαθεί να το παλεύει μέχρι τον τελευταίο πόντο. Έπαιξε καλύτερα. Έπαιξε πολύ καλό τένις. Θα προσπαθήσω να πάρω μόνο τα καλά από αυτό, δεν θέλω να συγκεντρωθώ στα αρνητικά. Έχουμε μια μεγάλη σεζόν μπροστά μας και θα έρθουν κι άλλες ευκαιρίες, τις οποίες θέλω να εκμεταλλευτώ και να βγάλω στην επιφάνεια το καλύτερό μου τένις. Να αξιοποιήσω τις εμπειρίες μου για να βελτιωθώ πνευματικά, σωματικά και στο παιχνίδι μου γενικότερα. Παίρνω σαν ένα μάθημα τη σημερινή μέρα, που μπορώ να χρησιμοποιήσω όσο προχωράω μπροστά."

Σε σύγκριση με τον περσινό αγώνα, ο Στέφανος είπε πως έκανε μια καλύτερη προσπάθεια: "Έπαιξα καλύτερα από την προηγούμενη φορά. Πέρσι ήμουν εξαντλημένος από την αναμέτρηση με τα 5 σετ που είχα με τον Rafa. Δεν μπόρεσα να ανακάμψω όπως ήθελα. Φέτος ήμουν στο παιχνίδι από τον πρώτο πόντο. Ένιωθα καλά τα χτυπήματά μου, ένιωθα καλά πνευματικά και ήμουν καλά σε όρους αυτοπεποίθησης και πάθους. Ήμουν πολυ κοντά. Το tie-break στο 1ο σετ ήταν πολύ σημαντικό, μπορούσα να το είχα κερδίσει. Ίσως έπρεπε να ακολουθήσω διαφορετική τακτική, αλλά όπως είπα είναι ένα μάθημα. Θα ήταν πάντως διαφορετικός αγώνας αν κέρδιζα το 1ο σετ, που ήταν πολύ κρίσιμο."

Ομοίως, εξήγησε και πως έκανε το παραπάνω βήμα το οποίο αναζητούσε: "Πιστεύω πως έκανα ένα παραπάνω βήμα. Το παραπάνω βήμα ήταν να σερβίρω χωρίς να νιώθω πόνο, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω πριν λίγους μήνες, έπρεπε να υπομείνω πολύ πόνο μετά από κάθε σερβίς μου. Είμαι χαρούμενος και περήφανος για τη διαδικασία που πέρασα και με έφερε πίσω δυνατότερο και σε θέση να αγωνίζομαι ανώδυνα. Το σερβίς μου ήταν πολύ καλό, έκανα πολύ καλή δουλειά στο να κρατήσω υψηλά ποσοστά και ήταν πιο δυνατό όπλο απ' ότι στο παρελθόν."

Η Αυστραλία ήταν μια καλή αρχή και ο Στεφ δεν έκρυψε πως βρίσκονται στους στόχους του οι μεγάλοι τίτλοι για το 2022: "Πιστεύω ότι είμαι στο σωστό δρόμο, πρέπει να διατηρήσω τις ίδιες σκέψεις και να δουλέψω για να κατακτήσω σημαντικά τρόπαια φέτος, που είναι ένας από τους στόχους μου. Ήταν μια καλή αρχή για τη σεζόν αυτή, μου προσέφερε πολλούς πόντους. Ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και να πετύχω περισσότερες νίκες, γιατί αυτό κυνηγάω κάθε χρόνο."

Για το αν ήταν κουρασμένος στο 4ο σετ, είπε: "Από την αρχή του αγώνα ήμουν λίγο κουρασμένος, ένιωθα διαφορετικά απ' ότι συνήθως. Δεν θα έλεγα πάρα πολύ, απλά υπήρξε μια νωθρότητα και ένιωθα λίγο βαρύς. Παρόλα αυτά πάλεψα και προσπάθησα να μείνω στο γήπεδο όσο πιο πολύ γινόταν, γιατί ήξερα πως και εκείνος είχε παίξει έναν πολύ δύσκολο αγώνα πριν, οπότε ένα μέρος της τακτικής μου ήταν να τον κουράσω, αλλά σέρβιρε καλά και ξέφυγε από αυτό."

Ο Στέφανος είπε τέλος και καλά λόγια για τον Medvedev, για τον οποίο άφησε μια μπηχτή λέγοντας πως δεν είναι και ο πιο ώριμος άνθρωπος νωρίτερα, όταν μίλησε για το coaching: "Είναι ένας σπουδαίος μαχητής. Τρέχει σαν μαραθωνοδρόμος, μπορεί να τρέχει για ώρες και ώρες. Δεν είμαι σίγουρος πως μπορεί να κρατήσει για πολύ καιρό αυτό, από άλλους πρωταθλητές σε Grand Slam έχουμε δει πως είχε τεράστιο αντίκτυπο στο σώμα τους. Αλλά σέβομαι το γεγονός ότι μπορεί να τρέχει τόσο πολύ, να μετατρέπει τον κάθε πόντο σε μια μάχη αντοχής. Επίσης είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές, μαζί με τον Nadal. Έχει κερδίσει αυτόν τον τίτλο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots