"Απόδρασε" στα 5 σετ ο Zverev (vid)

 
"Απόδρασε" στα 5 σετ ο Zverev (vid)
tn team Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 10:44

Κάτι περισσότερο από 4 ώρες χρειάστηκε ο Alexander Zverev, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του lucky loser Juan Pablo Varillas στα 5 σετ και να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας, την πρώτη του σε επίσημο αγώνα μετά τον τραυματισμό του.

Ο Zverev χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά και εμφανώς δεν βρίσκεται ακόμα κοντά στον καλύτερό του εαυτό, ωστόσο κατάφερε να πανηγυρίσει μια σημαντική νίκη απέναντι σε έναν πολύ μαχητικό αντίπαλο και να μπει στον 2ο γύρο του Australian Open.

O 25χρονος Γερμανός χρειάστηκε να επιστρέψει 2 φορές από σετ πίσω, για να κερδίσει τελικά τον Varillas με 4-6, 6-1, 5-7, 7-6 (3), 6-4 έπειτα από 4 ώρες και 6 λεπτά αγώνα στη Margaret Court Arena.

Ήταν η 1η νίκη του Zverev σε επίσημο αγώνα μετά το Roland Garros του 2022, που είχε ολοκληρωθεί με τραγικό τρόπο για εκείνον, το στραμπούληγμα στον αστράγαλο και τη ρήξη συνδέσμων που υπέστη στον ημιτελικό με τον Rafael Nadal.

6 μήνες χρειάστηκαν να περάσουν για τον επόμενο αγώνα στο tour για τον Zverev, που έχασε και τα δυο ματς που έδωσε στο Σίδνεϊ για το Laver Cup, απέναντι στους Taylor Fritz και Jiri Lehecka, χωρίς μάλιστα να κερδίσει κανένα σετ.

Δεν πήγε με μεγάλες προσδοκίες στη Μελβούρνη, τα έδωσε όμως όλα και πανηγύρισε με μια πολύ μεγάλη κραυγή τη σημερινή του νίκη, βγάζοντας όλη την ένταση του αγώνα αλλά και τεράστια ανακούφιση.

Ο Zverev βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση σήμερα, ειδικά όταν έμεινε πίσω με 1-2 σετ, ωστόσο ήταν πολύ ψύχραιμος και απέφυγε τα χειρότερα. Στο 4ο σετ, αν και έμεινε πίσω με 4-5 και με 5-6 και έπρεπε να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά, ανταποκρίθηκε και τις 2 φορές με love service games. Στη συνέχεια επιβλήθηκε με 7-3 στο tie-break και έστειλε το ματς σε 5ο σετ.

Ούτε εκεί απειλήθηκε το σερβίς του, αλλά και ο Varillas αντιστάθηκε σθεναρά και κρατούσε εύκολα το σερβίς του έως το 4-4. Στο 10o game ήρθαν τελικά οι ευκαιρίες για τον Zverev, που έφτασε σε διπλό match point και αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του, για να ολοκληρώσει τη νίκη.

Ο Zverev θα αντιμετωπίσει άλλον έναν παίκτη που ξεκίνησε από τα προκριματικά, καθώς θα περιμένει την αναμέτρηση του qualifier Laurent Lokoli με τον lucky loser Michael Mmoh, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο. Ο Lokoli προηγείται με 2-0 σετ, αλλά το ματς διακόπηκε εξαιτίας της βροχής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots