Στα 3 σετ η Jabeur, εύκολα η Bencic (vids)

 
Στα 3 σετ η Jabeur, εύκολα η Bencic (vids)
tn team Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 - 13:25

H Ons Jabeur χρειάστηκε 3 σετ, αλλά έκαμψε την αντίσταση της Tamara Zidansek και εξασφάλισε την παρουσία της στον 2ο γύρο του Australian Open. Συνέχεια στο νικηφόρο της σερί έδωσε η Belinda Bencic, που πήρε μια άνετη πρόκριση.

Η Jabeur δεν έπαιξε το καλύτερό της τένις, στο 3ο σετ όμως "καθάρισε" τη δύσκολη πρεμιέρα της με τη Zidansek, την οποία κέρδισε με 7-6 (8), 4-6, 6-1.

Στα δυο πρώτα σετ τα βρήκε σκούρα η Τυνήσια τενίστρια, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία σπατάλησε ένα προβάδισμα με 4-1 και έχασε ένα set point για το 6-4, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο tie-break. Εκεί κινδύνεψε άμεσα, αλλά κατάφερε να επιστρέψει από το 4-6 και το 7-8, σβήνοντας 3 set points. Στο 2ο δικό της set point στο tie-break και 3ο συνολικά στο σετ, έκανε το 10-8 και πήρε το πολύ κλειστό 1ο σετ.

Ήταν πολύ σημαντικό σετ όπως εξελίχθηκε το ματς, αφού η Zidansek έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και στο 2ο σετ. Η 25χρονη Σλοβένα τενίστρια έκανε το πρώτο break στο σετ στο 8ο game και προηγήθηκε με 5-3. Η Jabeur μείωσε προσωρινά σε 5-4, αλλά απέτυχε ξανά να κρατήσει το σερβίς της και με νέο break η Zidansek έκανε το 6-4.

Στο 3ο σετ δυσκολεύτηκε να διατηρήσει αυτό το επίπεδο η πιο άπειρη Σλοβένα κι έτσι η Jabeur βρήκε την ευκαιρία να πατήσει το γκάζι και με 6 κερδισμένα games στη σειρά να φτάσει σ' αυτό το 6-1, ολοκληρώνοντας τη νίκη της σε 2 ώρες και 17 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο η Jabeur θα αντιμετωπίσει είτε τη Marketa Vondrousova, είτε την Alison Riske, σε μια σε κάθε περίπτωση αρκετά επικίνδυνη αποστολή.

Στο μεταξύ, η πρωταθλήτρια της Αδελαΐδας την προηγούμενη εβδομάδα, Belinda Bencic, συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και το σερί της, επικρατώντας της Viktoriya Tomova με 6-1, 6-2 σε 67 μόλις λεπτά.

Η Petra Martic ξεκίνησε επίσης με νίκη την προσπάθειά της, κερδίζοντας τη Viktorija Golubic με 6-3, 6-4, ενώ η Veronika Kudermetova επιβλήθηκε της Maryna Zanevska με 6-2, 7-6 (5). Τέλος, στον 2ο γύρο και η Νο.18 του ταμπλό, Liudmila Samsonova, που επικράτησε της Jasmine Paolini με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots