Nadal: "Σκέφτηκα να εγκαταλείψω, αλλά δεν ήθελα"

 
Nadal: "Σκέφτηκα να εγκαταλείψω, αλλά δεν ήθελα"
tn team Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 9:56

O Rafael Nadal μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον τραυματισμό του, εξήγησε πως δεν ήθελε να εγκαταλείψει και προσπάθησε να παίξει όσο καλύτερα μπορεί χωρίς να επιδεινώσει την κατάστασή του.

"Είχα μερικά προβλήματα στο ισχίο τα προηγούμενα χρόνια, που είναι λογικό μετά από τόσα χρόνια στο tour. Στις τελευταίες εξετάσεις που έκανα ήταν χειρότερα, αλλά δεν με περιόριζε. Τις τελευταίες μέρες ένιωσα μια μικρή ενόχληση, αλλά δεν φανταζόμουν με τίποτα αυτό που έγινε. Δεν ήταν ένα πρόβλημα που με περιόρισε στο παρελθόν. Τώρα είναι δύσκολο να γνωρίζω αν είναι το ισχίο, αν είναι μυς, αν είναι χόνδρος... δεν ξέρω. Θα κάνω MRI για να δω τι συνέβη εκεί. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να περιμένω και να δω ποιο είναι το πρόβλημα", είπε ο Nadal στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό του από το Australian Open.

Θυμίζουμε πως ο 36χρονος Ισπανός ένιωσε μια έντονη ενόχληση ψηλά στο αριστερό του πόδι στο 8ο game του 2ου σετ, στην αναμέτρησή του με τον Mackenzie McDonald. Στη συνέχεια πήρε ιατρικό τάιμ άουτ και επέλεξε να συνεχίσει να αγωνίζεται παρά τον τραυματισμό, χωρίς βέβαια να αποφύγει την ήττα.

"Το ένιωθα για μέρες, αλλά καμία σχέση με σήμερα. Προσπάθησα ως το τέλος, δεν ήξερα αν θα μπορούσα να κερδίσω τον αγώνα και πήρα τις ευκαιρίες μου. Δεν ήθελα να εγκαταλείψω, αν και το σκέφτηκα. Προσπάθησα να παίξω χωρίς να επιδεινώσω τον τραυματισμό, γιατί δεν ήξερα τι ήταν ακριβώς. Προσπάθησα με κάθε τρόπο να τελειώσω το παιχνίδι", εξήγησε ο περσινός πρωταθλητής.

Ο Nadal είπε ακόμα πως θα περιμένει να δει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και θα κινηθεί ανάλογα, με τον μεγάλο του στόχο αυτή τη στιγμή να είναι να επιστρέψει στο tour σε έναν μήνα, για το τουρνουά στην Ντόχα. Αν όμως δεν τα καταφέρει και ο τραυματισμός του τον υποχρεώσει σε νέα μεγάλη απουσία από τα γήπεδα, δεν έκρυψε πως τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο περίπλοκα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots