Τέλος η υπεράσπιση για τον τραυματισμένο Rafa (vids)

 
Τέλος η υπεράσπιση για τον τραυματισμένο Rafa (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 8:39

Παρότι τραυματίστηκε στο αριστερό του πόδι, ο Rafael Nadal έδωσε μια συγκλονιστική μάχη, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το αδύνατο και η υπεράσπιση του θρόνου του στο Australian Open ολοκληρώθηκε πολύ νωρίς.

Ο 36χρονος Ισπανός, κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων, υπέστη σοκαριστική ήττα με 6-4, 6-4, 7-5 από τον Mackenzie McDonald έπειτα από 2,5 ώρες αγώνα στη Rod Laver Arena κι έτσι έμεινε εκτός 3ου γύρου στο Australian Open.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του Αμερικανού, που όμως βρήκε "λαβωμένο" τον Rafa, που από τη μεριά του ηττήθηκε για 1η φορά στην καριέρα του τόσο νωρίς στο Grand Slam της Αυστραλίας.

Ο Nadal κατάφερε να συγκλονίσει και σήμερα, παρότι ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και υπέστη αυτή τη "βαριά" ήττα. Αυτό γιατί ήταν ήδη πίσω με 6-4, 5-3 από έναν τρομερό McDonald, όταν αποχώρησε για τα αποδυτήρια, έχοντας έναν τραυματισμό στον γοφό του.

Το πρόβλημα φαινόταν σοβαρό, αλλά ο Nadal αρνήθηκε να σηκώσει λευκή πετσέτα και συνέχισε το ματς, παρότι ήταν φανερό ότι τον επηρέαζε στην κίνησή του.

Όλα αυτά ενδεχομένως να αποσυντόνισαν και λίγο τον McDonald, με αποτέλεσμα ο Rafa, ο οποίος είχε και την τεράστια στήριξη του κόσμου, να μείνει ζωντανός για ένα γεμάτο 3ο σετ, όσο περνούσε η ώρα όμως ήταν αδύνατο να παραμείνει στο επίπεδο του Αμερικανού, που στο 11ο game έκανε το καθοριστικό break, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει επιτυχώς για την πρόκριση στο επόμενο.

Αυτή ήταν η 1η φορά μετά από 22 χρόνια στο Australian Open, που το Νο.1 της διοργάνωσης αποκλείστηκε από τον 2ο κιόλας γύρο.

Εκτός από τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, ο McDonald πανηγύρισε μόλις την 4η πρόκρισή του στους "32" ενός Grand Slam, 2η στην Αυστραλία, όπου έφτασε μέχρι τους "16" το 2021.

Στον 3ο γύρο ο Αμερικανός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Yoshihito Nishioka και Dalibor Svricina.

Δείτε ακόμα:

Η στιγμή που τραυματίστηκε ο Nadal (vid)

Nadal: Τα δάκρυα της συζύγου του στο box (vid)

"Σκέφτηκα να εγκαταλείψω, αλλά δεν ήθελα"

"Θέλω να παίξω στην Ντόχα, αλλά θα δούμε"

Tα highlights του αγώνα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots