Nadal: "Θέλω να παίξω στην Ντόχα, αλλά θα δούμε" (vid)

 
Nadal: "Θέλω να παίξω στην Ντόχα, αλλά θα δούμε" (vid)
tn team Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 10:10

Ο Rafael Nadal αποκάλυψε τις προθέσεις του για το μέλλον, αποκαλύπτοντας πως ιδανικά θα ήθελε να επιστρέψει σε έναν μήνα και να αγωνιστεί στην Ντόχα. Αν δεν τα καταφέρει όμως και ο τραυματισμός του τον κρατήσει εκτός για ακόμα ένα μεγάλο διάστημα, δεν έκρυψε πως τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο περίπλοκα, αφήνοντας υπόνοιες και για το τέλος της καριέρας του.

"Είναι πολύ απογοητευτικό και δύσκολο να το δεχτώ. Μερικές φορές, απλά γίνεται πολύ κουραστικό να έχεις τόσους πολλούς τραυματισμούς. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά πρέπει να την αποδεχτείς. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό που θα με βγάλει για καιρό από το court, γιατί θα ήταν δύσκολο να δουλέψω ξανά για καιρό μέχρι να αναρρώσω. Δεν μπορώ να πω πως αυτή τη στιγμή δεν είμαι συντετριμμένος πνευματικά. Το έχω περάσει πολλές φορές και δεν είναι εύκολο", είπε ο Nadal στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου.

Ο 36χρονος Ισπανός, ο οποίος από το τέλος του 2ου σετ έπαιξε με έντονες ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι και ηττήθηκε από τον Mackenzie McDonald με 3-0 σετ στον 2ο γύρο του Australian Open, εξήγησε πως ακόμα δεν γνωρίζει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα και θα υποβληθεί άμεσα σε εξετάσεις.

Το καλό σενάριο, θα είναι να αγωνιστεί στην Ντόχα σε έναν μήνα (20-26 Φεβρουαρίου), αν όμως δεν συμβεί αυτό, τα πράγματα θα γίνουν πιο περίπλοκα και το μυαλό κάθε φίλου του τένις δεν μπορεί να μην πάει στην περίπτωση του Roger Federer, που τα τελευταία χρόνια δοκίμασε τα πάντα και δεν μπόρεσε να βρεθεί ξανά σε ανταγωνιστικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να "κρεμάσει" τη ρακέτα του.

"Θα ήθελα να παίξω στην Ντόχα πριν από το Ντουμπάι. Αλλά όταν έχεις τραυματισμούς, πρέπει να περιμένεις τις εξετάσεις. Είμαι επιφυλακτικός και θέλω να δω τι θα μου πουν οι γιατροί, από εκεί και πέρα θα δούμε αν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι. Απλά πρέπει να περιμένεις και να αποδεχτείς τα πράγματα όπως έρχονται, ακολουθώντας τις οδηγίες. Ας ελπίσουμε πως δεν θα αργήσω να επιστρέψω, γιατί διαφορετικά θα είναι περίπλοκο για μένα."

Αναφερόμενος και στον ψυχολογικό πόνο, ο Nadal εξήγησε πως ήταν χειρότερο όταν δεν μπόρεσε να κατέβει στον ημιτελικό του Wimbledon πέρσι λόγω της θλάσης που υπέστη στους κοιλιακούς του, ωστόσο στάθηκε και στο γεγονός πως στα 3 τελευταία Grand Slams του, είχε να κάνει με τραυματισμό.

"Πάντα πονάει, αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο. Δεν μπορώ να παραπονεθώ, γιατί η ζωή μου έχει δώσει πολλά θετικά πράγματα. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Για να είμαι ειλικρινής, ο ημιτελικός στο Wimbledon με πόνεσε περισσότερο, αλλά ναι, συνέβη ξανά. Κάτι μου έχει συμβεί στα τρια τελευταία Grand Slams που έπαιξα. Οπότε δεν μπορώ να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και να πω κατί αισιόδοξο, όταν τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα. Θέλω να συνεχίσω να παίζω τένις, αλλά αυτή τη στιγμή έχω πολύ άσχημα συναισθήματα. Χρειάζομαι χρόνο στο court και όχι να μείνω ξανά αρκετό χρόνο εκτός. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις ρυθμό αν είσαι συνεχώς εκτός."

Τέλος, ρωτούμενος για το αν συνεχίζει να έχει κίνητρο, ο Ισπανός απάντησε: "Το κίνητρο υπάρχει, επειδή λατρεύω το τένις. Ξέρω πως δεν θα μπορώ να το έχω για πάντα, αλλά μου αρέσει όταν νιώθω ανταγωνιστικός. Όταν σου αρέσει κάτι, θυσιάζεις πολλά άλλα. Πρέπει να αποφύγω μια μεγάλη απουσία από τα τουρνουά, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο διαφορετικά. Έχω μείνει σχεδόν 7 μήνες εκτός χωρίς να παίξω και δεν μπορώ να λείψω κι άλλο. Θα είναι πολύ δύσκολο να βρω ξανά ρυθμό και να γίνω ξανά ανταγωνιστικός. Θα δούμε τι τραυματισμός είναι και πως θα οργανώσω το πρόγραμμά μου με βάση αυτόν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots