Κέρδισε τη Raducanu η Gauff (vids)

 
Κέρδισε τη Raducanu η Gauff (vids)
tn team Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 12:08

Η Coco Gauff βρήκε σθεναρή αντίσταση στο 2ο σετ, τελικά όμως κέρδισε την Emma Raducanu με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Australian Open.

Η περσινή φιναλίστ του Roland Garros επικράτησε της πρωταθλήτριας του US Open του 2021 με 6-3, 7-6 (4) και πήρε την πρόκριση για τις "32" καλύτερες του Australian Open, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά ενός ποιοτικού αγώνα στη Rod Laver Arena.

Η Gauff έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση από το ξεκίνημα του 2ου σετ, όταν προηγήθηκε με 6-3, 3-1. Έφτασε να προηγείται μέχρι και με 4-2 στο 2ο σετ, η Raducanu ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και βρήκε ξανά τα επιθετικά της χτυπήματα, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ απειλητική τα επόμενα λεπτά.

Αρχικά η 20χρονη Βρετανίδα ισοφάρισε σε 4-4, ενώ στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να περάσει μπροστά με 5-4 και είχε 2 set points για το 6-4. Η Gauff κατάφερε να τα σώσει και να μείνει στο σετ, το οποίο οδηγήθηκε σε tie-break. Εκεί η 18χρονη Αμερικανίδα ήταν καλύτερη και προηγήθηκε με 6-2, για να αξιοποιήσει το 3ο της match point και να πάρει το tie-break με 7-4.

Η Gauff θα επιστρέψει στον 3ο γύρο του Australian Open μετά από 3 χρόνια, όταν στα 15 της μόλις είχε κάνει εκείνη την σπουδαία πορεία μέχρι τη 16άδα. Θα επιχειρήσει να την επαναλάβει, διεκδικώντας την πρόκριση απέναντι σε μια εκ των Qinwen Zheng και Bernarda Pera.

Στο μεταξύ μια πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η προερχόμενη από τα προκριματικά Carla Bucsa, η οποία έσβησε match point στο 2ο σετ και μετά από 3 ώρες μάχης επικράτησε της Bianca Andreescu με 2-6, 7-6 (7), 6-4. Η Ισπανίδα με μολδαβικές ρίζες, θα βρει στο δρόμο της την Iga Swiatek.

Σε άλλα παιχνίδια που έγιναν σήμερα, η Jelena Ostapenko "καθάρισε" στο 3ο σετ την αναμέτρησή της με την Anna Bondar, με 7-6 (5), 5-7, 6-0, και θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο την Kateryna Baindl, που απέκλεισε την Caty McNally με 6-1, 7-6 (4).

Η Barbora Krejcikova επιβλήθηκε της qualifier Clara Burel με 6-4, 6-1, και τέλος, η Madison Keys επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στην Xin Wang, την οποία κέρδισε με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots