Ο Korda "πέταξε έξω" τον Medvedev! (vids)

 
Ο Korda "πέταξε έξω" τον Medvedev! (vids)
tn team Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 - 15:15

O Sebastian Korda επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Daniil Medvedev και τον έβγαλε εκτός 2ης εβδομάδες στο Australian Open και για 1η φορά εκτός τελικού από το 2020!

Ο φιναλίστ των δυο τελευταίων χρόνων στη Μελβούρνη, Daniil Medvedev, υποχρεώθηκε σε πρόωρη έξοδο από το φετινό τουρνουά, μετά και τη "βαριά" ήττα που γνώρισε από τον Sebastian Korda, με 7-6 (7), 6-3, 7-6 (4).

Το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό και έφτασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, ο Korda ωστόσο είχε το κάτι παραπάνω σε όλα τα σετ και δεν επέτρεψε καν στον Medvedev να μπει σε αυτό, στέλνοντάς το σε ένα 4ο σετ.

Αφού απώλεσε 2 φορές προβάδισμα με break στο 1ο σετ, o νεαρός Αμερικανός κατάφερε να το κερδίσει μετά από ένα γεμάτο tie-break, στο οποίο χρειάστηκε το 3ο του set point για να κάνει το 9-7.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ έσβησε ένα break point για το 1-0 και στη συνέχεια αξιοποίησε τη δική του ευκαιρία, κάνοντας το break για το 2-0. Ο Medvedev δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά έως το τέλος του σετ και ο Korda το έκλεισε στα 9 games.

Στο ίδιο έργο θεατές και στο 3ο σετ, με τον Korda να χάνει το προβάδισμα με 4-2, αλλά τον Medvedev να μην καταφέρνει να κάνει το κάτι παραπάνω. Στο tie-break και πάλι ο Αμερικανός ήταν ο καλύτερος παίκτης, για να επικρατήσει με 7-4 αυτή τη φορά και να ολοκληρώσει τον μεγάλο θρίαμβό του και τη σπουδαιότερη νίκη του βάσει θέσης αντιπάλου στην κατάταξη.

Ο Korda, ο οποίος είχε κατακτήσει το Australian Open στα junior το 2018, προκρίθηκε για 1η φορά στους "16" του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz.

Ο Πολωνός χρειάστηκε 5 σετ νωρίτερα, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Denis Shapovalov με 7-6 (3), 6-4, 1-6, 4-6, 6-3.

Σε ένα άλλο παιχνίδι που έγινε στο night session, ο Karen Khachanov κατάφερε να κερδίσει τον Frances Tiafoe με 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (9) και να μπει επίσης στον 4ο γύρο, για 1η φορά στην καριέρα του.

Θα έχει και μια μεγάλη ευκαιρία για να μπει στα προημιτελικά ο Ρώσος, ο οποίος θα αναμετρηθεί μεθαύριο με τον Yoshihito Nishioka, που απέκλεισε τον τραυματισμένο Mackenzie McDonald - που είχε ένα πρόβλημα και δεν μπορούσε να σερβίρει κανονικά σε 2ο και 3ο σετ - με 7-6 (6), 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots