"Καθάρισαν" στα 3 σετ Rublev και Rune (vids)

 
"Καθάρισαν" στα 3 σετ Rublev και Rune (vids)
tn team Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 7:25

O Andrey Rublev και ο Holger Rune κέρδισαν στα 3 σετ τις σημερινές τους αναμετρήσεις και θα παίξουν μεταξύ τους τη Δευτέρα, για μια θέση στα προημιτελικά του Australian Open.

Ο Rublev πήρε πρώτος την πρόκριση, επικρατώντας εύκολα του Daniel Evans με 6-4, 6-2, 6-3, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες παιχνιδιού στη Margaret Court Arena.

O 25χρονος Ρώσος έκανε ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι, στο οποίο είχε 60 winners, μόλις 22 αβίαστα λάθη, ενώ "έσπασε" 4 φορές το σερβίς του Evans (4/15 break points), χωρίς να χάσει ούτε μια το δικό του (4/4 σβησμένα break points).

Θα επιστρέψει στον 4ο γύρο του Australian Open μετά από 2 χρόνια, από το 2021, όταν και είχε πετύχει την καλύτερη πορεία του στη Μελβούρνη, φτάνοντας μέχρι την 8άδα.

Τη Δευτέρα θα αναμετρηθεί με τον Holger Rune, που πήρε επίσης την πρόκριση με straight sets νίκη επί του Ugo Humbert, τον οποίο κέρδισε σε 2 ώρες και 9 λεπτά στην John Cain Arena με 6-4, 6-2, 7-6 (5).

Παρότι ανησύχησε τους φαν του στο ξεκίνημα του 2ου σετ ο 19χρονος Δανός, ο οποίος γλίστρησε στο court και χτύπησε τον αστράγαλό του, τελικά φάνηκε να είναι εντάξει και κατάφερε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του για την 1η εβδομάδα του τουρνουά χωρίς να έχει απώλεια σετ.

Για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open o Rune και για 2η φορά σε ένα Grand Slam, μετά την παρουσία του στα προημιτελικά του Roland Garros το περσινό καλοκαίρι.

Με τον Rublev θα παίξει για 2η φορά, καθώς τον είχε αντιμετωπίσει στο τουρνουά της ζωής του πριν 2 μήνες στο Bercy, όπου τον είχε κερδίσει στα προημιτελικά με 6-4, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots