Djokovic: "Νόμιζα πως δεν θα μπορούσα να παίξω λόγω του ποδιού"

 
Djokovic: "Νόμιζα πως δεν θα μπορούσα να παίξω λόγω του ποδιού"
tennisnews team Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 16:05

Ο Novak Djokovic μίλησε για την κατάσταση με το πόδι του μετά και το σημερινό παιχνίδι, παραδέχτηκε πως ήταν δύσκολα αλλά δεν χάνει την αισιοδοξία του, ενώ αποκάλυψε πως πριν αρχίσει το τουρνουά νόμιζε πως δεν θα ήταν καν σε θέση να αγωνιστεί.

"Πάντα είμαι καλά όταν ξεκινάω τους αγώνες κι έτσι έγινε και σήμερα. Μετά κινούμαι λίγο και αρχίζει να χειροτερεύει", είπε ο Djokovic στη συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στον τραυματισμό του στον αριστερό  μηρό.

"Τα χάπια και οι κρέμες κάνουν δουλειά, αλλά λίγη. Μετά από λίγο σταματάει η επίδραση και μετά ξεκινάει ξανά, είναι μια έτσι μια αλλιώς. Πνευματικά μου παίρνει πάρα πολλή ενέργεια, για να διαχειριστώ έναν αγώνα όπου το σώμα μου δεν είναι στα καλύτερά του. Έτσι όμως έχουν τα πράγματα και πρέπει να δεχτώ. Είμαι ευγνώμων που είμαι σε θέση να παίζω. Πριν αρχίσει το τουρνουά, πίστευα πως δεν θα ήμουν καν σε θέση να παίξω. Είμαι ακόμα εδώ και ακόμα αντέχω."

Στη συνέχεια ο Djokovic ρωτήθηκε γι' αυτό, για τις σκέψεις που είχε να αποσύρει τη συμμετοχή του πριν αρχίσει το τουρνουά: "Δεν ήθελα να αποσύρω τη συμμετοχή μου πριν από το τουρνουά, γιατί ήθελα να δω πως θα αισθανθώ στο court. Ο πρώτος αγώνας πήγε καλά, στον δεύτερο υπέφερα αρκετά, υπήρχαν κάποιες στιγμές που ήμουν πολύ άσχημα. Σήμερα επίσης, αλλά κατάφερα να επιβιώσω και να συνεχίσω. Το πάω παιχνίδι με το παιχνίδι, δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά έχω πίστη για το καλύτερο."

Στον επόμενο αγώνα του, που θα είναι την Κυριακή, ο 9 φορές πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur, τον οποίο θα συναντήσει για 1η φορά σε επίσημο ματς: "Θα είναι μεγάλη πρόκληση να παίξω με έναν Αυστραλό εδώ. Η ατμόσφαιρα θα είναι ηλεκτρισμένη και θα έχει πολύ μεγάλη στήριξη από τον κόσμο. Είχα ανάλογες εμπειρίες στο παρελθόν, έχω παίξει με τον Lleyton Hewitt κι άλλους μεγάλους Αυστραλούς τενίστες, οπότε γνωρίζω τον συναίσθημα. Το γεγονός πως δεν τον έχω αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν, θα είναι επίσης μια πρόκληση, και για μένα και για εκείνον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots