Korda: "Είμαι ο χειρότερος αθλητής στην οικογένεια" (vid)

 
Korda: "Είμαι ο χειρότερος αθλητής στην οικογένεια" (vid)
tn team Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 18:19

Ο Sebastian Korda είναι αυτή τη στιγμή από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στον κόσμο, ωστόσο μετά τη νίκη του επί του Daniil Medvedev στο Australian Open εξήγησε πως δεν είναι καν ο καλύτερος αθλητής στο... σπίτι του!

Ο Korda εξήγησε πως και οι δυο αδερφές του, οι οποίες παίζουν επαγγελματικά γκολφ, έχουν κατακτήσει majors τουρνουά στην Αυστραλία, ενώ ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τα career high των γονιών του, που ήταν αμφότεροι επαγγελματίες παίκτες του τένις, φυσικά ο πολύ γνωστός Petr Korda, πρωταθλητής στο Australian Open το 1998, καθώς και η μητέρα του, Regina Rajchrtova. Ως εκ τούτου, θεωρητικά τουλάχιστον, φαίνεται πως παραμένει ο χειρότερος αθλητής στην οικογένειά του!

"Οι αδερφές μου κέρδισαν το Australian Open του γυναικείου γκολφ... και οι δυο, η μια το Royal Melbourne και η άλλη το Royal Adelaide. To career high της μητέρας μου ήταν το Νο.24, του πατέρα μου το Νο.2, η αδερφή μου, Nelly, ήταν στο Νο.1, η μεγαλύτερη αδερφή μου, Jessica, ήταν στο Νο.6. Μέχρι στιγμής είμαι ο χειρότερος αθλητής στην οικογένεια!" είπε χαρακτηριστικά ο Korda, κάνοντας όλο το στάδιο να γελάσει.

O Korda βρίσκεται στο Νο.31 του κόσμου, με career high το Νο.30. Ωστόσο είναι μόλις 22 ετών και τον τελευταίο χρόνο η εξέλιξή του ήταν ραγδαία. Αυτή τη χρονιά ξεκίνησε πολύ εντυπωσιακά, φτάνοντας μέχρι τον τελικό στην Αδελαΐδα, όπου ηττήθηκε μετά από 3 ώρες από τον Novak Djokovic - με τον Σέρβο να αποθεώνει την τεχνική του μετά το ματς. Χθες κέρδισε τον Medvedev και αύριο θα παίξει με τον Hurkacz για μια θέση στον πρώτο του προημιτελικό σε Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots