Τσιτσιπάς: "Όνειρό μου να μιλάω πολλές γλώσσες"

 
Τσιτσιπάς: "Όνειρό μου να μιλάω πολλές γλώσσες"
© Tennis Australia
tn team Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 - 19:52

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε σε νέα συνέντευξή του για το Australian Open πως ένα από τα όνειρά του είναι να μιλάει πολλές γλώσσες, κάτι που τον φέρνει πιο κοντά σε περισσότερους λαούς και κουλτούρες σε όλο τον κόσμο.

"Από τότε που ήμουν παιδί, ήταν όνειρό μου να μιλάω απταίστως πολλές γλώσσες. Δεν είχα την ευκαιρία να τελειοποιήσω αυτές τις γλώσσες που έχω διδαχθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των ταξιδιών μου. Έχω την τάση να χρονοτριβώ", είπε ο Τσιτσιπάς σε συνέντευξή του για την επίσημη ιστοσελίδα του Australian Open.

"Αν δεν ήμουν ενεργός τενίστας, σίγουρα θα μάθαινα περισσότερες γλώσσες και θα είχα τη δυνατότητα να επικοινωνώ με περισσότερες κουλτούρες και λαούς του κόσμου. Το βλέπω σαν μια υπερδύναμη", πρόσθεσε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

Ο Τσιτσιπάς μιλάει ήδη απταίστως Ελληνικά, Ρώσικα και Αγγλικά, ενώ έχει έρθει σε επαφή με πολύ περισσότερες γλώσσες και παίρνοντας μαθήματα και μέσα από τα ταξίδια του.

"Θα ήθελα να τελειοποιήσω τα Ισπανικά, τα Πορτογαλικά, τα Μανταρίν (Κινέζικα) και τα Ιαπωνικά", ανέφερε ο Έλληνας πρωταθλητής, όταν ρωτήθηκε για τις γλώσσες που βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα του.

Όσο για την παρουσία του στο Australian Open, όπου είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να φτάσει ως το τέλος, ο Στεφ είπε: "Είναι μια νέα αρχή, μια νέα ευκαιρία να έρθω εδώ και να δείξω καλό τένις. Έχω προετοιμαστεί πολύ καλά για να δείξω κάτι φρέσκο το 2023. Βεβαίως η αυτοπεποίθησή σου αυξάνεται πολύ όταν κερδίζεις και τροφοδοτείς ταυτόχρονα τον εγωισμό σου. Απλά πρέπει να βρεις τις ισορροπίες σου, για να μην αισθάνεσαι υπερβολική αυτοπεποίθηση."

Ο Τσιτσιπάς δεν έχασε κανένα σετ την 1η εβδομάδα του Australian Open και την Κυριακή (22/01), στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει για τον 4ο γύρο τον Jannik Sinner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots