Όλο και πιο κοντά στην 1η της κούπα η Pegula (vids)

 
Όλο και πιο κοντά στην 1η της κούπα η Pegula (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 10:32

H Jessica Pegula κέρδισε και την Barbora Krejcikova στα 2 σετ, για να επιβεβαιώσει πως είναι το μεγάλο φαβορί στο πάνω μισό του ταμπλό και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον πρώτο Grand Slam τίτλο της.

Η 28χρονη Αμερικανίδα, η οποία βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, επιβλήθηκε της Krejickova με 7-5, 6-2 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Australian Open.

Θα είναι η 3η διαδοχική της παρουσία στα προημιτελικά της Μελβούρνης, όπου αγωνίστηκε το 2021 και το 2022. Επίσης θα είναι ο 5ος της προημιτελικός σε Grand Slam διοργάνωση, αλλά δεν έχει προκριθεί ακόμα σε κάποιον ημιτελικό, επομένως θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση στο επόμενο παιχνίδι της, όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Victoria Azarenka και Lin Zhu.

H Pegula, η οποία μετά και τον αποκλεισμό της Iga Swiatek είναι η καλύτερη βάσει κατάταξης που συνεχίζει στο τουρνουά, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να κλείσει πιο νωρίς το 1ο σετ, στο οποίο είχε προηγηθεί με 3-5, 15-40.

Η Krejcikova έσβησε το διπλό set point στο σερβίς της και στο αμέσως επόμενο game επέστρεψε από το 5-4, 30-15 και έκανε το break, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Η Pegula κέρδισε στη συνέχεια ένα πολύ κρίσιμο game, μετά από 7 ισοπαλίες και αφού χρειάστηκε το 5ο της break point, για να προηγηθεί εκ νέου, με 6-5.

Αυτή τη φορά κατάφερε να κλείσει το σετ με το σερβίς της η Αμερικανίδα, που έκανε το 7-5 και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, κυριαρχώντας κατά κράτος στο 2ο σετ, στο οποίο "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Τσέχας και έφτασε γρήγορα στο 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots