Σπουδαία Azarenka: Νίκησε την Pegula και επέστρεψε στα ημιτελικά! (vids)

 
Σπουδαία Azarenka: Νίκησε την Pegula και επέστρεψε στα ημιτελικά! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 11:52

H Victoria Azarenka πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη επί της Jessica Pegula και επέστρεψε στα ημιτελικά του Australian Open μετά από 10 χρόνια!

Η Azarenka έκανε ένα φανταστικό ματς και επιβλήθηκε της Pegula με 6-4, 6-1, για να πάρει με εμφατικό τρόπο την πρόκριση για τα ημιτελικά του Australian Open. 

Θα είναι η πρώτη της παρουσία στα ημιτελικά του αγαπημένου της Grand Slam από το 2013, όταν και είχε κατακτήσει τον τίτλο για τελευταία φορά. Αξίζει να σημειωθεί πως η Azarenka 2 φορές έφτασε στα ημιτελικά του Australian Open και 2 φορές σήκωσε την κούπα στο τέλος της εβδομάδας!

H Azarenka μπήκε πολύ διαβασμένη στο σημερινό παιχνίδι, αλλά πήρε βοήθεια και από τα πολλά αβίαστα λάθη της Pegula, που ήταν σε κακή μέρα για τα δεδομένα της. Η Αμερικανίδα τελείωσε το ματς με 31 αβίαστα λάθη, έναντι 20 της Λευκορωσίδας.

Κατάφερε μάλιστα να σβήσει 6 break points για να αποφύγει το 0-4 στο 1ο σετ η Αμερικανίδα, που θα μπορούσε να υποστεί ακόμα πιο βαριά ήττα σήμερα. Κατάφερε να μειώσει σε 1-3 και αργότερα έσωσε 2 ακόμα break points - και set points - για να επιστρέψει από το 2-5, 15-40 και να μειώσει σε 3-5.

Στη συνέχεια πήρε πίσω και το break, βγάζοντας για 1η φορά σφυγμό στο ματς για να μειώσει σε 4-5, σώζοντας 2 ακόμα set points στο 5-3, 40-15 της Azarenka, όμως το σερβίς της συνέχισε να απογοητεύει και με νέο break η Azarenka έκλεισε τελικά το σετ στο 10ο game.

Παρά τη διάθεση που έδειξε για να παλέψει στο τέλος του 1ου σετ, η Pegula ήταν εκτός εαυτού στο 2ο κι έτσι η Azarenka κυριάρχησε απολύτως. Δεν κατάφερε ούτε μια φορά να κρατήσει το σερβίς της η Αμερικανίδα, που μείωσε σε 1-2 με break και αργότερα η Azarenka κέρδισε 4 games στη σειρά, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 37 λεπτά παιχνιδιού.

Για 3η φορά θα είναι στα ημιτελικά του Australian Open η Azarenka, μετά από το 2012 και το 2013, καθώς και για 9η σε ένα Grand Slam.

Θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την πρωταθλήτρια του Wimbledon, Elena Rybakina, με στόχο να πλησιάζει ακόμα περισσότερο σε μια πολύ μεγάλη επιστροφή στον θρόνο της Μελβούρνης, 10 χρόνια μετά τον τελευταίο της τίτλο και στα 33 της χρόνια πια, με έναν 6χρονο γιο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots