Umbutu: Το μήνυμα του Τσιτσιπά μετά την πρόκριση στον τελικό (vid)

 
Umbutu: Το μήνυμα του Τσιτσιπά μετά την πρόκριση στον τελικό (vid)
tn team Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - 9:51

Με μια αφρικανική λέξη υπέγραψε στην τηλεοπτική κάμερα μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Khachanov έκανε την καθιερωμένη αφιέρωση στην τηλεοπτική κάμερα, γράφοντας τη λέξη "umbutu", που όπως εξήγησε και ο ίδιος είναι αφρικανική.

Πρόκειται για μια λέξη που δεν έχει ακριβή μετάφραση στα αγγλικά ή στα ελληνικά, αλλά έχει αποδοθεί ως μια έννοια που εκφράζει την ίδια στιγμή την ευγένεια, την ανθρωπιά, τη συμπόνια και την καλοσύνη.

Πολλοί αφρικανικοί λαοί χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη ως έναν τρόπο προσέγγισης της ζωής, δίνοντάς της χαρακτήρα ιδέας. Σ' αυτό το πλαίσιο κάποιες από τις ερμηνείες που της έχουν αποδοθεί είναι: "Είμαι, επειδή είμαστε", "ένα άτομο γίνεται άνθρωπος μέσα από άλλους ανθρώπους" και "ό,τι είναι δικό μου, είναι για όλους"

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει στον μεγάλο τελικό του Australian Open το πρωί της Κυριακής (10:30GR), απέναντι σε έναν εκ των Novak Djokovic και Tommy Paul, διεκδικώντας τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, αλλά και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots