Τσιτσιπάς: "Πιο έτοιμος από ποτέ - θα δώσω το 110%" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Πιο έτοιμος από ποτέ - θα δώσω το 110%" (vid)
tn team Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 - 11:23

O Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε πιο έτοιμος από ποτέ γι' αυτόν τον μεγάλο τελικό στο Australian Open, ενώ είπε πως ανεξάρτητα με το τι θα γίνει, γνωρίζει από τώρα πως θα τα δώσει όλα.

"Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο έτοιμος γι' αυτή τη στιγμή. Θα αντιμετωπίσω πιθανότατα έναν παίκτη που έχει κερδίσει πολλές φορές εδώ, ή έναν που έρχεται με πολύ μεγάλη όρεξη. Σε 2 ώρες θα ξέρουμε το αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση είναι μια ευκαιρία για μένα, σημαίνει πολλά που θα είμαι στον τελικό. Είχα ξεκινήσει εδώ παίζοντας μια από τις πρώτες μου φορές σε Grand Slam στα juniors και το να είμαι τώρα εδώ, στον τελικό των ανδρών, είναι εξίσου σημαντικό με τα πρώτα βήματα που έκανα στο γήπεδο του τένις. Θα προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία και να είμαι προετοιμασμένος γι' αυτή τη μεγάλη μέρα", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου του σήμερα, μετά τη νίκη του με 3-1 σετ επί του Khachanov για τα ημιτελικά του Australian Open.

Για τη νέα προσέγγισή του που του έχει φέρει μέχρι στιγμής και αυτά τα αποτελέσματα, ο Στέφανος είπε: "Παίζω καλό τένις, το διασκεδάζω και απλά δεν βλέπω τίποτα αρνητικό. Είμαι πολύ αισιόδοξος για όποιο αποτέλεσμα και για όποιον αντίπαλο πρέπει να αντιμετωπίσω. Είναι κάτι που έλειπε από το παιχνίδι μου και πραγματικά πιστεύω στις δυνατότητές μου. Βάζω κάθε μέρα τα δυνατά μου, ακόμα και αν δεν πάει όπως θέλω, ξέρω πως θα δώσω το 110% μου εκεί έξω."

Για το που οφείλονται και οι πολύ καλές αποκρίσεις του σε κρίσιμες στιγμές του τουρνουά, απάντησε: "Νομίζω ότι όλα ξεκινούν από την αυτοπεποίθηση που νιώθεις. Επίσης η απογοήτευση παίζει ρόλο, γιατί μπορεί να σε πιάσει πανικός ή να μη νιώθεις καλά το παιχνίδι σου και αυτό με την ώρα θα γίνεται χειρότερο, ειδικά αν δεν μπορείς να βρεις τις λύσεις. Έχω μια καλή σχέση με τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή και αυτό είναι κάτι που μου δίνει σωστή συμπεριφορά. Την ίδια στιγμή είμαι και πιο έμπειρος παίκτης."

Ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε από κάποιον δημοσιογράφο προβοκατόρικα αν πιστεύει ότι όντως ο Djokovic δεν θυμάται τον τελικό που έπαιξαν μαζί στο Roland Garros, ή αν ήταν κάποιο κόλπο του για να μπει στο μυαλό του, με τον Στέφανο να απαντάει στωικά, πως ούτε και εκείνος θυμάται τον τελικό!

Όσο για το πόσο σπουδαίο θα είναι να έχουμε έναν τελικό μεταξύ ενός Έλληνας και ενός Σέρβου, ο Στέφανος είπε: "Η Σερβία είναι επίσης μια μικρή χώρα που έχει φτιάξει μεγάλη παράδοση στο τένις, ο Novak έχει ηγηθεί αυτού του κύματος και ελπίζω πως θα μπορέσουμε να κάνουμε το ίδιο για την Ελλάδα μαζί με τη Μαρία (Σάκκαρη). Μπορούμε να πετύχουμε μαζί σπουδαία πράγματα και είναι πολύ σημαντικό για μένα να το χτίσουμε αυτό."

Τέλος, ο Στέφανος ρωτήθηκε και για τις πρώτες αναμνήσεις που έχει από το τουρνουά, έχοντας ήδη μιλήσει από τη συνέντευξη στο court για τον τελικό του Μάρκου Παγδατή το 2006: "Ήταν μια από τις πρώτες φορές που είδα αυτό το τουρνουά με τον Παγδατή. Μια άλλη ήταν με τον Fernando Gonzalez, που επίσης ήταν από τους αγαπημένους μου παίκτες. Είναι στιγμές που έχουν μείνει στο μυαλό μου, πολύ πριν αρχίσω να παίζω τένις στο top επίπεδο στα juniors."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots