"Άλωσε" τη Rod Laver Arena o Rublev! (vids)

 
"Άλωσε" τη Rod Laver Arena o Rublev! (vids)
tennisnews team Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 - 14:30

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη στη Rod Laver Arena, ο Andrey Rublev επέστρεψε από το 1-2 σετ και κέρδισε τον Alex De Minaur, για να προκριθεί σε ακόμα έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης.

Έπειτα από μονομαχία που ξεπέρασε τις 4 ώρες σε διάρκεια, ο Andrey Rublev κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη επί του Alex De Minaur με 6-4, 6-7 (5), 6-7 (4), 6-3, 6-0 και να "αλώσει" την κατάμεστη Rod Laver Arena. 

Ήταν ένα συναρπαστικό ματς, που μόνο στα 3 πρώτα σετ ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, με τον De Minaur να κάνει τρομερά πράγματα και να κερδίζει δυο διαδοχικά tie-break, για να πάρει προβάδισμα στο ματς.

Δεν έχασε την ψυχραιμία του ο Rublev, ο οποίος προηγήθηκε με 3-0 στο 4ο σετ. Ο De Minaur μείωσε προσωρινά σε 4-2, παίρνοντας πίσω το break, όμως ο Ρώσος ήταν δυνατότερος στο τέλος του αγώνα και κέρδισε τα 8 από τα 9 τελευταία games του αγώνα, πρώτα για να κλείσει το 4ο σετ με 6-3 και αργότερα για να πάρει με bagel το 5ο σετ, όπου ήταν εντυπωσιακός.

Ο Rublev προκρίθηκε για 3η φορά στα προημιτελικά του Australian Open και για 10η συνολικά στην καριέρα του σε ένα Grand Slam, ενώ αυτός θα είναι ο 6ος προημιτελικός του σε Grand Slam στα 7 τελευταία που έλαβε μέρος!

Είναι πολύ συνεπής και αξιοπρεπής ο Ρώσος τενίστας, ο οποίος όμως δεν έχει κάνει ακόμα το βήμα παραπάνω και έχει χάσει και τους 9 προηγούμενους major προημιτελικούς του.

Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να βάλει τέλος σ' αυτό το σερί την Τρίτη (23/01), καθώς θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, που ακόμα δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά. Θυμίζουμε πως ο Ιταλός νωρίτερα σήμερα κέρδισε έναν άλλον Ρώσο, τον Karen Khachanov, με 6-4, 7-5, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots