Επέστρεψε στα προημιτελικά της Μελβούρνης ο εξαιρετικός Sinner (vid)

 
Επέστρεψε στα προημιτελικά της Μελβούρνης ο εξαιρετικός Sinner (vid)
tn team Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024 - 9:48

O Jannik Sinner δεν έχασε σετ ούτε από τον Karen Khachanov, για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Australian Open.

Χωρίς να έχει ακόμα χαμένο σετ στη διοργάνωση, ο Jannik Sinner εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά του Australian Open για 2η φορά στην καριέρα του, μετά το 2022.

Απέναντι στον Khachanov, ημιφιναλίστ πέρσι στη Μελβούρνη, ο 22χρονος Ιταλός επικράτησε με 6-4, 7-5, 6-3 σε 2,5 ώρες αγώνα στη Margaret Court Arena.

Ο Sinner έκανε γρήγορα το break στο 1ο σετ και προηγήθηκε με 2-1, ενώ τα επόμενα λεπτά έσβησε και τα 5 break points που αντιμετώπισε, για να υπερασπιστεί έως το τέλος το σερβίς του και να κατακτήσει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στα πρώτα 2 games και ο Ιταλός χρειάστηκε να σβήσει άλλα 4 break points για να μείνει στο σερβίς έως το τέλος του σετ. Αφού τα κατάφερε, έκανε και το break στο 11ο game, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, για να περάσει μπροστά με 6-5 και να σερβίρει επιτυχώς για το 7-5.

Πιο χαλαρά ήταν τα πράγματα για τον Sinner στο 3ο σετ, όπου για 1η φορά δεν απειλήθηκε καθόλου στο σερβίς και "έσπασε" τον Ρώσο στο 7ο και στο 9ο game, για να επιβληθεί με 6-3.

Για 6η φορά θα βρεθεί στα προημιτελικά ενός Grand Slam o Sinner, 2η στη Μελβούρνη, και θα διεκδικήσει την 2η πρόκρισή του σε έναν major ημιτελικό, μετά το περσινό Wimbledon.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του Alex De Minaur με τον Andrey Rublev, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots