Επέστρεψε στα προημιτελικά ο Medvedev (vids)

 
Επέστρεψε στα προημιτελικά ο Medvedev (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 - 9:49

O Daniil Medvedev κέρδισε τον Nuno Borges στα 4 σετ και επέστρεψε στα προημιτελικά του Australian Open. Εκεί θα συναντήσει τον Hubert Hurkacz.

Δεν είχε εύκολο απόγευμα, καθάρισε όμως στο 4ο σετ την αναμέτρησή του με τον Borges o Medvedev, ο οποίος επικράτησε του Πορτογάλου με 6-3, 7-6 (4), 5-7, 6-1 και πήρε το εισιτήριο για την τελική 8άδα του Australian Open.

Mετά το 1ο σετ ήρθαν δυο πολύ ισορροπημένα σετ, με τον Medvedev να κερδίζει το 2ο στο tie-break, όπου επέστρεψε από το 0-2. Στο 3ο σετ απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-2 ο Ρώσος, που έχασε και διπλό match point στο 10ο game για το 6-4, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά το σετ με 5-7 και να μπει σε περιπέτειες.

Παρόλα αυτά φρόντισε να κλείσει το ματς στο 4ο σετ, όπου ήταν άψογος, πολύ συγκεντρωμένος και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Borges, κερδίζοντάς τον με 6-1.

Ο Medvedev, φιναλίστ στη Μελβούρνη το 2021 και το 2022, θα επιστρέψει στα προημιτελικά μετά από 2 χρόνια και θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz.

Ο 26χρονος Πολωνός, Νο.9 στο ταμπλό, κατάφερε να σταματήσει την ξέφρενη πορεία του Arthur Cazaux, κερδίζοντας τον 21χρονο Γάλλο με 7-6 (6), 7-6 (3), 6-4.

Αφού επέστρεψε από το 0-3 στο 1ο σετ και το κέρδισε στο tie-break, o Hurkacz δεν έχασε ξανά το σερβίς του στο ματς, για να πάρει και το 2ο σετ στο tie-break και να κάνει ένα break νωρίς στο 3ο, φτάνοντας σ' αυτή τη straight sets νίκη.

Για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στα προημιτελικά του Australian Open και για 2η συνολικά σε ένα Grand Slam, μετά το Wimbledon του 2021, όπου ήταν ημιφιναλίστ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots