Από τα προκριματικά στα προημιτελικά η Yastremska! (vids)

 
Dayana Yastremska
Dayana Yastremska © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 - 10:37

H Dayana Yastremska έβγαλε εκτός Australian Open και τη 2 φορές πρωταθλήτρια, Victoria Azarenka, για να προκριθεί στα προημιτελικά της Μελβούρνης, όπου ξεκίνησε από τα προκριματικά! Πρώτος προημιτελικός σε Grand Slam και για τη 19χρονη Linda Noskova.

Η Yastremska, η οποία ξεκίνησε πριν από 2 εβδομάδες την προσπάθειά της στο Australian Open, επιβλήθηκε της Azarenka με 7-6 (6), 6-4 και με την 7η διαδοχική νίκη της, μπήκε στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας της.

Η 23χρονη Ουκρανή, Νο.93 στην παγκόσμια κατάταξη, ανέτρεψε το 3-5 στο 1ο σετ και έσβησε 2 set points στο 12ο game, όπου έστειλε το σετ στο tie-break και το κέρδισε με 8-6. Μεγάλη ανατροπή και στο 2ο σετ, όπου βρέθηκε πίσω με 0-3 αλλά κέρδισε τα 5 επόμενα games και τελικά ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της στο 10ο game για το 6-4.

Από το 2020 είχε να πετύχει νίκη στη Μελβούρνη αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο Slam η Yastremska, η οποία κατάφερε να πετύχει 4 νίκες στο κυρίως ταμπλό του φετινού Australian Open και φυσικά 7 αν συμπεριλάβουμε τα προκριματικά, όπου αξίζει να σημειωθεί πως είχε κερδίσει και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, χάνοντας μάλιστα σετ (6-4, 3-6, 6-4).

Στον πρώτο της προημιτελικό σε Slam θα αντιμετωπίσει μια ακόμα "πρωτάρα", τη Linda Noskova, που μετά τη μεγάλη νίκη επί της Iga Swiatek απέκλεισε και την Elina Svitolina, σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε αυτή τη φορά.

Συγκεκριμένα, η Svitolina είχε έναν τραυματισμό στην πλάτη της και έτσι εγκατέλειψε το ματς μετά από μόλις 3 games, τα οποία τα είχε κερδίσει η νεαρή Τσέχα, η οποία εξασφάλισε και το ντεμπούτο της στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots