Ακόμα ζωντανός ο Zverev! (vid)

 
Ακόμα ζωντανός ο Zverev! (vid)
tn team Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 - 11:33

Ο Alexander Zverev χρειάστηκε για 2η φορά στο τουρνουά να παίξει tie-break στο 5ο σετ, κέρδισε όμως τον Cameron Norrie και συνεχίζει να διεκδικεί το πρώτο Grand Slam της σεζόν.

Μετά την πολύ δύσκολη επικράτησή του επί του Lukas Klein στον 2ο γύρο, ο Zverev χρειάστηκε να παίξει ξανά tie-break σε 5ο σετ, για να κερδίσει τελικά τον Norrie με 7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (10-3) και να πάρει την πρόκριση για την καλύτερη 8άδα του φετινού Australian Open.

Ο 26χρονος Γερμανός, Νο.6 στο ταμπλό και στην παγκόσμια κατάταξη, προηγήθηκε 2 φορές με σετ, δεν μπορούσε όμως να "αποτινάξει" τον Norrie, που συνέχισε να τον καταδιώκει οδηγώντας τον τελικά σε 5ο σετ.

Εκεί η μάχη κορυφώθηκε, με τους δυο παίκτες να ανταλλάζουν από ένα break στα πρώτα 2 games και έκτοτε ο Βρετανός να έχει συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα, επειδή σέρβιρε πρώτος.

Ο Zverev, αν και βρέθηκε 2 φορές να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά, έμεινε πολύ ψύχραιμος και δεν απειλήθηκε άμεσα σ' αυτό το σετ, δεν μπορούσε όμως με τίποτα να βρει και το break μετά το 1-1, φτάνοντας πιο κοντά από ποτέ στο 7ο game, όταν προηγήθηκε με 3-3, 15-40.

Τελικά οι δυο τους έλυσαν τις διαφορές τους στο tie-break, εκεί όπου ο Zverev έπαιξε το καλύτερό του τένις και φρόντισε να αποδείξει ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης σήμερα, επικρατώντας με 10-3 του Βρετανού.

Επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στα προημιτελικά της Μελβούρνης ο Zverev, ο οποίος είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά το 2020 και μέχρι τα προημιτελικά το 2021.

Θα διεκδικήσει την Τετάρτη την επιστροφή του στα ημιτελικά μετά από 4 χρόνια και την 7η συνολικά πρόκρισή του σε έναν Grand Slam ημιτελικό, αντιμετωπίζοντας πιθανότατα τον Carlos Alcaraz, που αυτή την ώρα παίζει με τον Miomir Kecmanovic στη Rod Laver Arena.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots