Νέα επική ανατροπή για τον αλύγιστο Medvedev! (vids)

 
Νέα επική ανατροπή για τον αλύγιστο Medvedev! (vids)
tn team Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 - 15:06

Για 2η φορά στο φετινό Australian Open βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ ο Daniil Medvedev και για 2η φορά ανέτρεψε την κατάσταση, κερδίζοντας τον Alexander Zverev σε έναν επικό ημιτελικό στη Rod Laver Arena!

Τα έπη του Daniil Medvedev στη Μελβούρνη συνεχίζονται, με τον 27χρονο Ρώσο να κάνει ένα απίθανο comeback επικρατώντας του Alexander Zverev με 5-7, 3-6, 7-6 (4), 7-6 (5), 6-3, για να κάνει δικό του το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Australian Open.

Για 2η φορά στο τουρνουά έμεινε πίσω με 0-2 σετ ο Medvedev, που για μια ακόμα φορά βρήκε τρόπο να κάνει την τεράστια ανατροπή. Θυμίζουμε πως μια εβδομάδα πριν έχανε με 0-2 σετ από τον Emil Ruusuvuori στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, καταφέρνοντας τότε να κερδίσει τα 3 επόμενα σετ και να προκριθεί, σε ένα ματς που τελείωσε λίγα λεπτά πριν τις 4 τα ξημερώματα στη Μελβούρνη!

Ήταν επίσης ο 2ος συνεχόμενος αγώνας του στο τουρνουά που κρίθηκε σε 5ο σετ και ο 3ος συνολικά, δυο μέρες μετά τον προημιτελικό με τον Hubert Hurkacz.

Ο σημερινός αγώνας ήταν πιο δύσκολος απ' όλους αυτούς, εξαιτίας του βάρους, αλλά και της αξίας του αντιπάλου. Ο Zverev έπαιξε φανταστικά στα πρώτα δυο σετ, πιάνοντας το επίπεδο που είχε και στον προχθεσινό προημιτελικό, όπου επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Carlos Alcaraz.

Στο 1ο σετ προηγήθηκε με διπλό break ο Γερμανός, αλλά ο Medvedev κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση, επιστρέφοντας από το 1-4 και το 3-5 για να ισοφαρίσει σε 5-5. Έκανε ωστόσο και τρίτο break o Zverev στο 11ο game, για να ανακτήσει το προβάδισμα με 6-5 και να κάνει το 7-5 στο σερβίς του, σώζοντας και 2 break points στο τελευταίο game του σετ.

Στο 2ο σετ η υπεροχή του Zverev ήταν ξεκάθαρη, με τον Γερμανό να μην επιτρέπει κανένα break point στον Ρώσο και να "σπάει" το σερβίς του στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3).

Στα επόμενα δυο σετ ο Medvedev ήταν αισθητά βελτιωμένος, ωστόσο δεν μπόρεσε και να σπάσει το αντίπαλο σερβίς, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε πολύ οριακές καταστάσεις. Το δικό του σερβίς πάντως δεν απειλήθηκε καθόλου, με τον Zverev να αντιμετωπίζει 3 break points στο 3ο σετ και άλλα 2 στο 4ο, αλλά να τα σβήνει όλα και να στέλνει και τα 2 σετ σε tie-break.

Στο πρώτο tie-break oι δυο τους ήταν πολύ κοντά μέχρι το 4-4, αλλά o Medvedev κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και το κατέκτησε με 7-4. Στο δεύτερο, ο Zverev είχε προηγηθεί και με mini-break στο 5-4, ένα πολύ κρίσιμο σημείο, αλλά δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς, με τον Medvedev να κερδίζει ξανά 3 συνεχόμενους πόντους στο πιο κομβικό σημείο του σετ, κατακτώντας το και αυτό!

Αφού ανέτρεψε για τα καλά τα πράγματα, ο Medvedev βρήκε και ένα break - για 1η φορά από το 1ο σετ - για να προηγηθεί με 3-2 στο 5ο σετ. Μετά απ' αυτό δεν κοίταξε πίσω του ο Ρώσος, που για 3ο διαδοχικό σετ δεν έδωσε κανένα break point στον αντίπαλό του και με νέο break στο 9ο game "σφράγισε" την επική ανατροπή, έπειτα από 4 ώρες και 18 λεπτά ενός ακόμα μαραθωνίου του στη Rod Laver Arena για φέτος.

Για 4η φορά συνολικά επέστρεψε από το 0-2 σετ ο Medvedev, ο οποίος παρέμεινε αήττητος σε ημιτελικούς στη Μελβούρνη και προκρίθηκε για 3η φορά στον τελικό του Australian Open, μετά το 2021 και το 2022. Συνολικά θα είναι ο 6ος τελικός του σε ένα Grand Slam και θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του, μετά το US Open του 2021.

Ο Zverev από τη μεριά του ηττήθηκε για 2η φορά στην καριέρα του από το 2-0 σετ και ήταν ξανά σε ένα πολύ κρίσιμο ματς, όπως και το πρώτο, που ήταν ο τελικός του US Open το 2020 με τον Dominic Thiem.

Στον τελικό της Κυριακής (10:30GR, Eurosport 1HD), o Medvedev θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, που νωρίτερα σήμερα επιβλήθηκε με 3-1 σετ του Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots