Τσιτσιπάς: "Είμαστε εδώ για να παίξουμε με τους καλύτερους και να τους κερδίσουμε" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Είμαστε εδώ για να παίξουμε με τους καλύτερους και να τους κερδίσουμε" (vid)
tn team Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 - 10:49

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκαθάρισε πως η ομάδα της Ελλάδας δεν επαναπαύεται στο γεγονός ότι μπορεί να πάρει την 1η θέση του ομίλου της σε τριπλή ισοβαθμία, καθώς βρίσκεται στο United Cup για να παίξει με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και να τις κερδίσει.

"Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απ' αυτό που περίμενα. Έπαιξα πολύ καλά, έκανα πολύ καλή δουλειά στο να μείνω συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο. Ήξερα πως είχα δύσκολη αποστολή σήμερα και αντέδρασα πολύ καλά, πήρα τον χρόνο μου όποτε χρειάστηκε. Είμαι ευγνώμων που ήμουν σε θέση να παίξω έτσι σήμερα μπροστά από το ελληνικό κοινό που με στήριζε", είπε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε από το court ο Στέφανος μετά τη νίκη του επί του David Goffin με 2-0 σετ, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους αρκετούς Έλληνες που έδωσαν δυναμικό παρών στη RAC Arena του Περθ.

Για το σερβίς του, που δούλεψε εξαιρετικά σήμερα ειδικά όταν βρισκόταν υπό πίεση, είπε: "Αντιμετώπισα αυτές τις στιγμές με μεγάλο σεβασμό, δεν είχα δεύτερες σκέψεις όταν σέρβιρα και αυτό ήταν το πιο σημαντικό σήμερα, για να σώσω αυτά τα break points. Τέτοιες στιγμές πρέπει να σερβίρεις καλά και το έκανα αυτό σήμερα."

Η Ελλάδα βρίσκεται στο 1-1 με το Βέλγιο αυτή τη στιγμή και απομένουν 3 αγώνες για να ολοκληρωθεί το tie. Από αυτούς χρειάζεται να κερδίσει μόνο τον έναν, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή της στον τελικό του Περθ, ωστόσο ο Στέφανος ξεκαθάρισε πως η ελληνική ομάδα δεν ταυτίζεται καθόλου με αυτή τη νοοτροπία, αφού όλα τα παιδιά προσπαθούν πάντα για το καλύτερο και παλεύουν για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

"Δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό, είπα και στην ομάδα πως δεν μπορούμε να έχουμε τέτοιου τύπου νοοτροπία. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους και για να κερδίσουμε τους καλύτερους. Οπότε δεν πάμε για μισές δουλειές, θα βγούμε εκεί έξω και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο μέχρι τον τελευταίο αγώνα."

Το tie της Ελλάδας με το Βέλγιο θα συνεχιστεί αύριο, στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, με την αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Elise Mertens.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots