Τσιτσιπάς: "Απλά δεν ήθελα να χάσω!"

 
Τσιτσιπάς: "Απλά δεν ήθελα να χάσω!"
tn team Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 - 11:15

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέτρεψε το 1-4 στο 3ο σετ και αρνήθηκε να χάσει από τον Borna Coric στο Περθ, αποκαλύπτοντας αργότερα πως το μόνο που σκεφτόταν σε εκείνο το σημείο ήταν πως δεν ήθελε να απογοητεύσει την ομάδα του και να φύγει από το court με σκυμμένο κεφάλι.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-0, 6-7 (4), 7-5 του Coric και ισοφάρισε τη σειρά της Ελλάδας με την Κροατία στο 1-1, για τον τελικό του Περθ στο United Cup. Όπως είπε μετά το ματς, ο Έλληνας πρωταθλητής απλά δεν ήθελε να χάσει και αποφάσισε να γίνει πιο επιθετικός και να εναρμονίζεται με τον πολύ γρήγορο ρυθμό του παιχνιδιού, όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο 3ο σετ.

Aναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Τσιτσιπάς:

Για το τι έγινε μετά από το καταπληκτικό ξεκίνημά του και τα 7 συνεχόμενα games που κέρδισε: "Έπαιζα με τον Borna δεν έπαιζα με κάποιον παίκτη που βρίσκεται στο Νο.1000 του κόσμου. Σίγουρα κάτι έκανα στα πρώτα 7 games, αλλά αυτό είναι το τένις, ακόμα και αν θέλεις κάτι πολύ δεν είναι δεδομένο ότι θα το πάρεις, δεν παίρνεις τα πάντα σ' αυτή τη ζωή. Προσπάθησα απλά να διατηρήσω αυτό το momentum που είχα από την αρχή του αγώνα, αλλά ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε εκείνο το σημείο, οπότε έπρεπε να συνεχίσω να παλεύω και είμαι πολύ χαρούμενος. Αυτό το τελευταίο χτύπημα ήταν η στιγμή για την οποία ανυπομονούσα τόσο πολύ και ήταν μεγάλη ανακούφιση."

Για την προϊστορία του με τον Coric, από τον οποίο είχε ηττηθεί στις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους: "Δεν είναι εύκολο να τον αντιμετωπίζεις, κάθε φορά θυμίζω στον εαυτό μου όταν έχω απέναντί μου τον Borna πως δεν μπορεί να γίνει καλύτερο από αυτό, το επίπεδό του θα με βοηθήσει να βελτιώσω και το δικό μου επίπεδο. Έχασα κάποια παιχνίδια και κέρδισα κάποια άλλα. Είναι σημαντικό να έχεις τέτοιους αγώνες που ανεβάζουν πολύ τον πήχη και σε αναγκάζουν να βρεις τρόπους να κερδίσεις, ακόμα και όταν δεν νιώθεις ότι είσαι στα καλύτερά σου."

Για το τι σκεφτόταν όταν βρέθηκε πίσω με break στο 3ο σετ: "Απλά δεν ήθελα να χάσω! Είπα στον εαυτό μου πως δεν θα βγεις από αυτό το court με σκυμμένο κεφάλι, θα παλέψεις! Δεν ήθελα να απογοητεύσω την ομάδα μου και έπρεπε να παίξω στο 110% μου σήμερα."

Για το τι έκανε και ανέτρεψε το 3ο σετ: "Έμπαινα λίγο πιο μέσα στο γήπεδο, δεν ήθελα να δώσω χρόνο. Ήμουν στη ζώνη σε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, όλα συνέβαιναν πολύ γρήγορα και άρχισε να μου αρέσει αυτός ο γρήγορος ρυθμός, άλλαζα κατεύθυνση και έβρισκα γωνίες. Καλλιέργησα ένα momentum σε εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή, σταμάτησα να είμαι αμυντικός, νωρίτερα προσπαθούσα να πάρω περισσότερο χρόνο. Εκείνη τη στιγμή απλά το απλά το άλλαξα και όλα άρχισαν να πηγαίνουν με το μέρος μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots