Στα ημιτελικά η Πολωνία (vid)

 
Στα ημιτελικά η Πολωνία (vid)
© Tennis Australia
tn team Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 - 14:47

Με την Iga Swiatek και τον Hubert Hurkacz να είναι ασταμάτητοι στο διπλό, η Πολωνία κέρδισε την Ιταλία στον τελικό του Μπρίσμπεϊν και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του United Cup!

Η Swiatek και ο Hurkacz ήταν για μια ακόμα φορά ακαταμάχητοι στο διπλό και επιβλήθηκαν της Camilla Rosatello και του Lorenzo Sonego με 6-1, 6-2, για να δώσουν στην Πολωνία τη μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του United Cup.

Παρότι η Ιταλία προηγήθηκε στον τελικό του Μπρίσμπεϊν χάρη στη συντριπτική νίκη του Musetti επί του Daniel Michalski με 6-1, 6-1, η Πολωνία δεν άργησε να ισοφαρίσει, με την εκπληκτική Swiatek να κερδίζει τη Martina Trevisan με 6-2, 6-4.

Στο μεγάλο ντέρμπι της συνάντησης, ο Matteo Berrettini κατάφερε να επικρατήσει του Hubert Hurkacz με 6-4, 3-6, 6-3 και να βάλει ξανά μπροστά τους Ιταλούς, ωστόσο η Πολωνία ισοφάρισε ξανά, χάρη στη νίκη της Magda Linette επί της Lucia Bronzetti, με 6-1, 6-2.

Στο μικτό διπλό, Swiatek και Hurkacz έκαναν για άλλη μια φορά ένα εκπληκτικό ματς και δεν άφησαν περιθώριο αντίδρασης στους Ιταλούς, ελέγχοντας απόλυτα το ρυθμό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο game.

Η Πολωνία έγινε η 2η ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του United Cup, που θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο. Η πρώτη ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Απομένει ο τελικός του Περθ, όπου η Ελλάδα παίζει με την Κροατία, για να μάθουμε και τις δυο άλλες ομάδες των ημιτελικών. Η 3η θα είναι προφανώς η νικήτρια του τελικού του Περθ, ενώ η 4η θα είναι η καλύτερη ηττημένη των σημερινών αγώνων, με την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κροατία να είναι μέσα στο παιχνίδι (η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει μαθηματικές ελπίδες να προκριθεί ως ηττημένη).

ΠΟΛΩΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ 3-2
Daniel Michalski - Lorenzo Musetti 1-6, 1-6
Iga Swiatek - Martina Trevisan 6-2, 6-4
Hubert Hurkacz - Matteo Berrettini 4-6, 6-3, 3-6
Magda Linette - Lucia Bronzetti 6-1, 6-2
Swiatek/Hurkacz - Rosatello/Musetti 6-1, 6-2

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots