Ανίκητο δίδυμο και 4άδα η Ελλάδα στο United Cup! (vids)

 
Ανίκητο δίδυμο και 4άδα η Ελλάδα στο United Cup! (vids)
tn team Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 - 17:23

H Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμειναν ανίκητοι στο United Cup, οδηγώντας την Ελλάδα στην κορυφή του Περθ και στις "4" καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης!

Η Ελλάδα αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα μεταξύ των δυο ομίλων του United Cup που φιλοξενήθηκαν στη RAC Arena του Περθ, καθώς κέρδισε στον τελικό της πόλης την Κροατία με 3-2.

Στο μικτό διπλό, που έκρινε τη νικήτρια ομάδα, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησαν της Petra Martic και του Borna Gojo με 7-6 (6), 6-4 για να "χαρίσουν" μια πολύ σπουδαία πρόκριση στην Ελλάδα, σ' αυτό το πρώτο United Cup της ιστορίας.

Η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς παραμένουν αήττητοι τόσο στα μονά, όπου μετρούν από 3 νίκες, όσο και στα διπλά, όπου έχουν κερδίσει 3 φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Συνολικά έχουν προσφέρει 9 νίκες στην ελληνική ομάδα και φυσικά είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο των 3 κερδισμένων tie στη διοργάνωση.

Το μικτό διπλό ήταν ένας τελικός μετά από τα προηγούμενα αποτελέσματα της ημέρας, με τους Κροάτες να κάνουν την αλλαγή της τελευταίας στιγμής και στη θέση των Borna Coric και Donna Vekic να βάζουν τους Borna Gojo και Petra Martic.

Αμφότεροι καλοί servers, Gojo και Martic έκαναν πολύ καλή δουλειά σε όλο το παιχνίδι, η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς όμως έμειναν για μια ακόμα φορά ανίκητοι και χωρίς χαμένο σετ, επικρατώντας των δυο Κροατών στις λεπτομέρειες.

Κανένα break point δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους Μαρία και Στέφανος, που έχασαν 3 break points στο 1ο σετ, το οποίο οδηγήθηκε σε tie-break. Εκεί έγινε μεγάλη μάχη, με τη Μαρία και τον Στέφανο να κάνουν ένα πολύ κρίσιμο mini-break στο τέλος και να το κατακτούν με 8-6.

Στο 2ο σετ οι δυο Έλληνες πρωταθλητές συνέχισαν να κρατούν εύκολα τα σερβίς τους και στο 10ο game έκαναν και το αποφασιστικό break, το μοναδικό σε ολόκληρο το παιχνίδι, για να κάνουν το 6-4 και να ολοκληρώσουν τον θρίαμβο.

Η αήττητη μέχρι στιγμής Ελλάδα, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του United Cup την Ιταλία, την Παρασκευή και το Σάββατο (6-7 Ιανουαρίου) στην Ken Rosewall Arena του Σίδνεϊ, για να συνεχίσει να γράφει ιστορία. 

Θυμίζουμε πως η Ιταλία ηττήθηκε στον τελικό του Σίδνεϊ από την Πολωνία με 3-2, αλλά προκρίθηκε στην ημιτελική φάση ως καλύτερη ηττημένη από τις τρεις φιναλίστ των πόλεων.

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 3-2
Δέσποινα Παπαμιχαήλ - Donna Vekic 2-6, 0-6
Στέφανος Τσιτσιπάς - Borna Coric 6-0, 6-7 (4), 7-5
Μαρία Σάκκαρη - Petra Martic 6-3, 6-3
Στέφανος Σακελλαρίδης - Borna Gojo 4-6, 2-6
Σάκκαρη/Τσιτσιπάς - Martic/Gojo 7-6 (6), 6-4

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots