Τσιτσιπάς: "Ήταν μια αξέχαστη βραδιά"

 
Τσιτσιπάς: "Ήταν μια αξέχαστη βραδιά"
tn team Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 - 18:26

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη δεν θα ξεχάσουν την αποψινή βραδιά στο Περθ, μιλώντας για την ιστορική πρόκριση της Ελλάδας, την απίθανη στήριξη που είχαν όλη την εβδομάδα από τους ομογενείς στις κερκίδες, αλλά και το ταξίδι στο Σίδνεϊ, όπου βρίσκεται ήδη το μυαλό τους.

"Είμαι τόσο χαρούμενη και τόσο περήφανη γι' αυτή την ομάδα που δεν έχω λόγια! Ερχόμενοι εδώ ήταν το πρώτο τουρνουά της χρονιάς οπότε δεν μπορείς να ξέρεις αν θα είσαι σε καλή φόρμα, αλλά νομίζω είδαμε πως όλοι μας είμαστε σε καλή φόρμα", είπε η Σάκκαρη, στην on-court συνέντευξη μετά το μικτό διπλό και το νέο θρίαμβο της Ελλάδας εις βάρος της Κροατίας.

"Γνωριζόμαστε πολύ καλά, έχουμε καλή χημεία στο γήπεδο και νομίζω πως αυτό είναι το κλειδί. Όσο περισσότερο αναπτυσσόμαστε ως παίκτες θα προσαρμόζεται στο παιχνίδι μας και θα γινόμαστε ακόμα καλύτερη ομάδα στο μικτό διπλό", συνέχισε η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, ερωτώμενη για τη συνεργασία της με τον Στέφανο.

"Παίζαμε με μια πολύ δύσκολη ομάδα σήμερα, θέλω να τους συγχαρώ για την πολύ καλή προσπάθεια που έκαναν, ξέραμε από την αρχή πως θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες. Αυτή η νύχτα θα μας μείνει αξέχαστη. Σ' αυτό εδώ το γήπεδο πριν λίγα χρόνια με το Hopman Cup συνέβη η αρχή αυτού που αναπτύσσουμε εγώ και η Μαρία για το ελληνικό τένις. Ήταν μια απίστευτη βραδιά, οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων ήταν εκπληκτικοί", ανέφερε με τη σειρά του ο Στέφανος.

Σε εκείνο το σημείο ο αρχηγός της ομάδας, Πέτρος Τσιτσιπάς, διέκοψε για να τραγουδήσει στο μικρόφωνο: "Ερχόμαστε στο Σίδνεϊ!"

Στη συνέχεια η Σάκκαρη ρωτήθηκε για την υποστήριξη των Ελλήνων ομογενών: "Το Australian Open είναι το Grand Slam μας και κάθε τουρνουά στην Αυστραλία είναι σα να παίζουμε εντός έδρας. Η στήριξη των Ελλήνων και ο τρόπος που μας φέρονται είναι ξεχωριστός. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε αυτή τη φοβερή κουλτούρα, μεγάλη καρδιά και κόσμο που αγαπά την πατρίδα του. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι περισσότερο, είμαι σίγουροι πως θα έχουμε ανάλογη υποδοχή και στο Σίδνεϊ."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στο αυριανό ταξίδι της ομάδας στο Σίδνεϊ: "Ετοιμαζόμαστε ήδη, πνευματικά είμαστε ήδη εκεί! Είμαι περήφανος γι' αυτή την ομάδα, είμαστε μαχητές. Το πρώτο βήμα εδώ στο Περθ θα μας μείνει αξέχαστο, είμαι χαρούμενος που συνέβη εδώ. Θα βρισκόμαστε στο Σίδνεϊ, αλλά η καρδιά μας θα βρίσκεται εδώ. Έχει κάτι το ξεχωριστό αυτή η πόλη και ελπίζω να ερχόμαστε εδώ για χρόνια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots