Federer: "Το Ίδρυμα θα είναι η προτεραιότητά μου"

 
Federer: "Το Ίδρυμα θα είναι η προτεραιότητά μου"
© Roger Federer Foundation by Jens Honoré
tn team Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 - 13:59

Με αφορμή την 20ή του επέτειο, ο Roger Federer έγραψε μια επιστολή στην οποία αποκαλύπτει πως θα δώσει προτεραιότητα στο φιλανθρώπικό του ίδρυμα, τώρα που ολοκλήρωσε την καριέρα του. 

"Ενώ κατανοώ τις ανησυχίες σχετικά με την προσαρμογή σ' αυτό το νέο ρυθμό, μπορώ να σας βεβαιώσω πως τα πηγαίνω πολύ καλά και απολαμβάνω αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Με κρατάει αρκετά απασχολημένο η θεραπεία για το σώμα μου, αλλά και τα νέα πρότζεκτ που δουλεύω", έγραψε ο Federer στην επιστολή που δημοσιεύτηκε.

"Εννοείται πως το Ίδρυμά μου θα είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μου. Το Roger Federer Foundation, το οποίο ξεκίνησα μαζί με τους γονείς μου το 2003, έχει γίνει πολύ μεγαλύτερο απ' ότι φανταζόμασταν αρχικά. Αυτή τη χρονιά θα γιορτάσει την 20ή του επέτειο  και ακόμα θυμάμαι να υπογράφω το ιδρυτικό έγγραφο", πρόσθεσε ο 41χρονος Ελβετός.

Το Roger Federer Foundation, έως και το 2022, είχε βοηθήσει 2,4 εκατομμύρια παιδιά να επωφεληθούν από υψηλής ποιότητας προσχολική εκπαίδευση, με τις δράσεις του να εξαπλώνονται σε 7 διαφορετικές χώρες και με 29 συνολικά οργανισμούς που συνεργάστηκαν με το ίδρυμα.

"Ποτέ δεν φανταζόμουν το πόσο απίστευτα διαφωτιστικό, συναρπαστικό και ικανοποιητικό θα ήταν αυτό το ταξίδι και όλα τα σπουδαία πράγματα που θα καταφέρναμε μαζί. Μέχρι το τέλος του έτους, μπορέσαμε να παρέχουμε προσχολική εκπαίδευση σε περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια παιδιά και αυτό το θεωρώ ένα τεράστιο δώρο για την επέτειό μας. Είμαι πρόθυμος να αφιερώσω ακόμα περισσότερο χρόνο στο ίδρυμα τα επόμενα χρόνια, να επισκέπτομαι περισσότερα έργα και να εμβαθύνω στην ουσιαστική φιλανθρωπία.

Θα ήταν τιμή μου να συνεχίσετε να είστε μαζί μου σ' αυτό το ταξίδι. Η υποστήριξή σας είναι ανεκτίμητη και με ενθαρρύνει να συνεχίσω, γιατί μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας και θα είμαι πάντα ευγνώμων", κατέληξε ο Federer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots