Τσιτσιπάς: "Θα κάνω ό,τι χρειαστεί"

 
Τσιτσιπάς: "Θα κάνω ό,τι χρειαστεί"
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2024 - 17:21

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν χρειάστηκε να παίξει σήμερα στο μεικτό, αλλά αν χρειαζόταν θα το έκανε και το ίδιο ισχύει και για τον προημιτελικό της Παρασκευής, για τον οποίο δήλωσε έτοιμος για όλα.

"Είμαι έτοιμος για όλα. Τίποτα δεν είναι υπερβολικό και τίποτα δεν είναι λίγο. Θα κάνω οτιδήποτε χρειαστεί", είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος στη συνέντευξη Τύπου της ελληνικής ομάδας, δηλώνοντας ετοιμοπόλεμος για να τα δώσει όλα στον προημιτελικό της Παρασκευής.

Στο μονό πάντως, θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, σε έναν σίγουρα πολύ δυνατότερο αγώνα από τον σημερινό του, που ήταν και ο πρώτος του στη χρονιά.

"Πάντα δίνουμε πολύ κλειστά παιχνίδια, είναι μεγάλος μαχητής. Είναι εδώ περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλον παίκτη της γενιάς μας και γνωρίζει καλά τα πράγματα. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση, επέστρεψε από τραυματισμό πριν μερικούς μήνες και τώρα είναι σε καλή κατάσταση. Είναι μια ευκαιρία για μένα να ανεβάσω το επίπεδό μου και να παίξω ποιοτικό τένις."

Η Σάκκαρη μίλησε για τον αγώνα της με τη Leylah Fernandez, την οποία κέρδισε με 2-0 σετ: "Νομίζω ότι το επίπεδο ήταν υψηλό και από τις δυο μας, κάναμε έναν πολύ καλό αγώνα. Είναι εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν, με ένα δυνατό ματς εναντίον της. Ένιωσα πολύ καλά στο γήπεδο, ειδικά έχοντας την ομάδα δίπλα μου. Είναι υπέροχο που είμαστε ξανά στα προημιτελικά."

Την Παρασκευή, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Angelique Kerber: "Την είδα τις προάλλες, φαίνεται πολύ χαρούμενη. Προφανώς είναι πολύ έμπειρη και έχει έξτρα δύναμη τώρα που είναι μητέρα. Θα είναι δύσκολο, θα είναι μια πρόκληση, αλλά είμαι έτοιμη."

Τέλος, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είπε: "Είμαστε όλοι περήφανοι και χαρούμενοι. Η χθεσινή μέρα ήταν δύσκολη, αλλά μείναμε μαζί ως ομάδα, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Έχουμε εξαιρετικά παραδείγματα, τον Στέφανο και τη Μαρία. Έπαιξαν εκπληκτικά σήμερα. Εγώ και ο Πέτρος επίσης παίξαμε πολύ καλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots