Ήττα από Zverev για Τσιτσιπά - στο διπλό θα κριθεί η πρόκριση (vids)

 
Ήττα από Zverev για Τσιτσιπά - στο διπλό θα κριθεί η πρόκριση (vids)
© The Greek Herald
tn team Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 - 11:53

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Alexander Zverev κι η Ελλάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά του United Cup στο μεικτό διπλό.

Ο Zverev ήταν πολύ δυνατός και επικράτησε του Τσιτσιπά με 6-4, 6-4 στο δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών της Ελλάδας με τη Γερμανία, ισοφαρίζοντας έτσι τη σειρά των αγώνων, που θα ολοκληρωθεί με το μεικτό διπλό.

Θυμίζουμε πως η Μαρία Σάκκαρη είχε δώσει το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, κερδίζοντας με 6-0, 6-3 στον πρώτο αγώνα την Angelique Kerber.

Τηρουμένων των αναλογιών, ο Τσιτσιπάς στάθηκε καλά απέναντι σε έναν αντίπαλο top επιπέδου, καθώς θυμίζουμε πως αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας στα μονά για τον Έλληνα τενίστα μετά την επιστροφή του στο tour από τον τραυματισμό στη μέση και ο πρώτος δεν ήταν και ο πιο αντιπροσωπευτικός, καθώς αντιμετώπισε το Νο.314 του κόσμου, Steven Diez. Κάποιες λεπτομέρειες όμως στις οποίες υστερούσε ο Στεφ, ήταν και αυτές που έκριναν στο τέλος το νικητή.

Στο 1ο σετ, ο Zverev ήταν ο παίκτης που κατάφερε να απειλήσει πρώτος για το break και το έκανε με επιτυχία, για να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα με 4-3. Αφού κράτησε δύσκολα το σερβίς του ο Γερμανός, είχε τριπλό set point για διπλό break, στο 3-5, 0-40.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε με 5 συνεχόμενους πόντους να σβήσει όλα τα set points του Γερμανού και μάλιστα είχε τη δική του ευκαιρία να επιστρέψει το σετ, μια διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση, στο 5-4, 15-40.

Ήταν η σειρά του Zverev να δείξει χαρακτήρα στη δύσκολη στιγμή, με τον Γερμανό να σβήνει τα 2 break points κι έπειτα να κλείνει το σετ, για το 6-4.

Στο 2ο σετ τη μια και μοναδική φορά που είχαμε break points ήταν στο πολύ κρίσιμο σημείο του 9ου game, με τον Zverev να απειλεί και να κάνει τελικά το break, για το 5-4. Με love service game ολοκλήρωσε και τον θρίαμβό του ο Γερμανός, φτάνοντας τις 5 νίκες σε 14 συναντήσεις κόντρα στον Τσιτσιπά (5-9).

Ο Τσιτσιπάς ήταν πολύ επιθετικός και τελείωσε το ματς με 16 winners έναντι 9 του αντιπάλου του, όμως δεν μπόρεσε να περιορίσει τα αβίαστα λάθη του, ένα στοιχείο που του κόστισε ακριβά. Συγκεκριμένα ο 25χρονος Έλληνας τενίστας έφτασε τα 24 αβίαστα λάθη, με τον Zverev να έχει μόλις 9.

Αυτή ήταν η 1η ήττα του Τσιτσιπά σε αγώνα μονού στο United Cup στην καριέρα του (5-1). Αν η Ελλάδα μείνει εκτός συνέχειας, τότε ο Στεφ θα χάσει και τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη από τον Zverev, υποχωρώντας στο Νο.7. 

Μένει το μεικτό διπλό για να ολοκληρωθεί η σειρά του προημιτελικού της Ελλάδας με τη Γερμανία και να μάθουμε και την τελευταία ομάδα των ημιτελικών.

Οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θα εκπροσωπήσουν την ελληνική ομάδα, ενώ για τη Γερμανία θα αγωνιστούν οι Zverev και Laura Siegemund.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots