Τρομερός De Minaur, κέρδισε και τον Zverev και μπαίνει 10άδα! (vids)

 
Alex De Minaur
Alex De Minaur © Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 - 14:18

Μετά τους Taylor Fritz και Novak Djokovic, ο Alex De Minaur κέρδισε και τον Alexander Zverev, για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες των Αυστραλών για τίτλο στο United Cup και να εξασφαλίσει το ντεμπούτο του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το τρομερό τουρνουά στο United Cup συνεχίζεται για τον Alex De Minaur, που στο Περθ είχε κερδίσει τους Taylor Fritz και Novak Djokovic χωρίς μάλιστα να απωλέσει σετ και ξεκίνησε τις αναμετρήσεις του στο Σίδνεϊ με μια τεράστια και υπερπολύτιμη νίκη επί του Alexander Zverev, με 5-7, 6-3, 6-4.

Είχε μάλιστα μεγάλη πίεση στους ώμους του, αφού η Γερμανία κέρδιζε στο tie του ημιτελικού με την Αυστραλία, χάρη στην πολύ μεγάλη νίκη της Angelique Kerber επί της Ajla Tomljanovic με 4-6, 6-2, 7-6 (7), σε ένα παιχνίδι που η Kerber έσβησε 2 match points στο συγκλονιστικό tie-break του 3ου σετ.

Έτσι, η νίκη ήταν μονόδρομος για τον De Minaur, προκειμένου να κρατήσει την Αυστραλία στη διοργάνωση. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, όταν ο Zverev κέρδισε τα 2 τελευταία games στο 1ο σετ και το κατέκτησε με 7-5.

Στο 2ο σετ ο De Minaur χρειάστηκε να σώσει 3 break points για να αποφύγει να μείνει πίσω με σετ και με break, στο 2-2. Λίγο αργότερα, βρήκε εκείνος τις ευκαιρίες και αξιοποίησε μια απ' αυτές, για να κάνει το μεγάλο break και να προηγηθεί με 5-3 στο 2ο σετ.

Μετά απ' αυτό δεν υπήρξε γυρισμός για τον Zverev, με τον De Minaur να παίρνει τεράστια ψυχολογία και να κυριαρχεί στο court. Αρχικά έκλεισε το σετ για το 6-3, ενώ στη συνέχεια με νέο break πήρε ένα προβάδισμα με 2-0 στο 3ο σετ, φτάνοντας συνολικά τα 5 συνεχόμενα κερδισμένα games.

Το break από το ξεκίνημα του 3ου σετ αποδείχτηκε αρκετό για τον De Minaur, που ήταν εξαιρετικός στα service games του και δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του σετ, για να το ολοκληρώσει με ένα love service game στο 10ο game, έπειτα από 2 ώρες και 40 λεπτά στο court.

Με τη νίκη αυτή, η Αυστραλία έκανε το 1-1 στη σειρά με τη Γερμανία και έστειλε τον ημιτελικό στο μεικτό διπλό, όπου και θα κριθεί η πρόκριση. Θυμίζουμε πως στον τελικό περιμένει ήδη η Πολωνία, που κέρδισε νωρίτερα τη Γαλλία με 3-0.

H νίκη αυτή θα βάλει επίσης τον De Minaur για 1η φορά στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα, με τον 24χρονο να κερδίζει 2 θέσεις και να βελτιώνει το career high του, φτάνοντας σε ακόμα ένα μεγάλο milestone για την καριέρα του. 

Στο μεικτό διπλό που θα κλείσει το tie της Αυστραλίας με τη Γερμανία, η Storm Hunter και ο Matthew Ebden θα αντιμετωπίσουν τη Laura Siegemund και τον Zverev, που αν και κουρασμένος θα προσπαθήσει να δώσει μέσα από το τελευταίο ματς την πρόκριση στην ομάδα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots