Θετικός και εκτός Ολυμπιακών ο De Minaur

 
Alex De Minaur
Alex De Minaur © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 - 13:24

Ακόμα ένας παίκτης βρέθηκε θετικός στην Covid-19, ο Alex De Minaur, που θα χάσει και αυτός τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο τεστ που έκανε πριν την αναχώρησή του για το Τόκιο, ο Alex De Minaur βγήκε θετικός και έτσι αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα ήταν οι πρώτοι της καριέρας του.

Ο νεαρός Αυστραλός, Νο.17 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν το πρώτο μέλος από την αυστραλιανή αποστολή που ήταν θετικός, ενώ η είδηση ήρθε μόλις μερικές ώρες μετά και το θετικό τεστ του Daniel Evans, που επίσης έμεινε εκτός Ολυμπιακών γι' αυτόν τον λόγο.

"Ενημερωθήκαμε πως το τεστ του Alex De Minaur ήταν θετικό, επομένως, ο Alex δεν θα μπορεί να ταξιδέψει με την αυστραλιανή ομάδα", είπε ο αρχηγός της αποστολής, Ian Chesterman.

"Είμαστε πολύ απογοητευμένοι για τον Alex και εκείνος είναι συντετριμμένος που δεν θα μπορέσει να έρθει μαζί μας. Ήταν όνειρό του να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στους Ολυμπαικούς Αγώνες από τότε που ήταν παιδί, αλλά έστειλε τις καλύτερες ευχές του στην ομάδα."

Ο De Minaur έκανε δυο τεστ τις τελευταίες ημέρες, ένα 96 ώρες και ένα 72 ώρες πριν την αναχώρηση για το Τόκιο, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί των διοργανωτών. Δεν είναι γνωστό, τουλάχιστον δημοσίως, το πως και το πότε απέκτησε τον ιό, καθώς δεν έχουν μολυνθεί άλλοι παίκτες απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής και στο Wimbledon όλα τα τεστ που έκανε ήταν αρνητικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots