O Nishikori απέκλεισε τον Rublev

 
Kei Nishikori
Kei Nishikori © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 - 13:18

Με μια πολύ μεγάλη νίκη ξεκίνησε την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο τοπικός ήρωας, Kei Nishikori.

O έμπειρος Ιάπωνας τενίστας, ο οποίος αγωνίζεται για 4η φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επιβλήθηκε στον 1ο γύρο του No.5 του ταμπλό, Andrey Rublev, με 6-3, 6-4.

Παρότι χωρίς κόσμο, ο Nishikori έκανε ένα φανταστικό ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς της πατρίδας του, σώζοντας τα 4 από τα 5 break points που αντιμετώπισε και κερδίζοντας τους 15 από τους 21 πόντους στα δεύτερα σερβίς.

Ο 31χρονος Ιάπωνας, που τώρα βρίσκεται στο Νο.69 του κόσμου, προηγήθηκε με 4-1 και έχασε μόνο μια φορά το σερβίς του σε ολόκληρο το παιχνίδι, στο 7ο game (4-3), ένα break στο οποίο απάντησε άμεσα για να κερδίσει το 1ο σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ δεν απειλήθηκε με break point και ήταν επίσης αισθητά καλύτερος από τον Ρώσο. Είχε διπλό break point στο 5ο game και μπορεί να μην εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία, αλλά έφτασε ξανά σε διπλό break point στο 7ο game και τελικά χρειάστηκε μια ευκαιρία σε εκείνο το game για να φτάσει στο break και να προηγηθεί με 4-3. Με ένα love service game στο 10ο game "σφράγισε" τη νίκη του, σε 75 μόλις λεπτά.

Ο Nishikori είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016, ενώ και το 2012 στο Λονδίνο είχε κάνει πολύ καλή πορεία, μέχρι τα προημιτελικά. Προκρίθηκε για 3η φορά στην καριέρα του στους "32" και θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τον Marcos Giron για μια θέση στη 16άδα. Ο Αμερικανός κέρδισε τον Norbert Gombos με 7-6 (4), 3-6, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots