Ημιτελικά η Rybakina στο Τόκιο

 
Elena Rybakina
Elena Rybakina © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 - 11:43

Στη ζώνη των μεταλλίων μπήκε η Elena Rybakina, που κέρδισε την Garbine Muguruza με 2-0 σετ και χρειάζεται μια νίκη στους δυο επόμενους αγώνες για να ανεβεί στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Rybakina πραγματοποίησε ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο Ariake Tennis Park και επιβλήθηκε της Muguruza με 7-5, 6-1, στον τελευταίο προημιτελικό του μονού γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εντυπωσιακή 22χρονη Καζάκα, τελείωσε τον αγώνα με 31 winners και 21 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που η Ισπανίδα είχε 13 winners και 28 αβίαστα λάθη.

Το 1ο σετ πάντως ήταν πολύ κλειστό και η Rybakina, η οποία δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα game του σετ, κατάφερε να κάνει το πρώτο break της αναμέτρησης στο 12ο game για να διαμορφώσει το 7-5.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για τη νεαρή Καζάκα, που αφού έσβησε το μοναδικό break point της Muguruza στο ματς και έκανε το 2-1, "έσπασε" 2 φορές στη σειρά το σερβίς της και με ένα σερί 5 κερδισμένων games έφτασε μέχρι το 6-1.

Η Rybakina θα αντιμετωπίσει στον αυριανό ημιτελικό την Belinda Bencic, που κατάφερε νωρίτερα να πάρει μια μεγάλη νίκη επί της Anastasia Pavlyuchenkova, με 6-0, 3-6, 6-3. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν απ' αυτό το παιχνίδι η Pavlyuchenkova είχε χάσει 7 games σε 3 αγώνες.

Στον άλλον ημιτελικό του μονού γυναικών, η Elina Svitolina θα αντιμετωπίσει την Marketa Vondrousova. Η Svitolina, μετά τη νίκη της επί της Μαρίας Σάκκαρη έβγαλε εκτός σήμερα και την Camila Giorgi, κερδίζοντάς την με 6-4, 6-4. Η Vondrousova έπαιξε μόνο ένα σετ και το κέρδισε (6-3), αφού μετά απ' αυτό η Paula Badosa αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας της ζέστης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots