"Νοκ άουτ" ο Medvedev από τον Carreno Busta

 
Pablo Carreno Busta
Pablo Carreno Busta © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 - 13:49

Ο Pablo Carreno Busta επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Daniil Medvedev και τον άφησε εκτός ημιτελικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μεγάλη νίκη για τον Pablo Carreno Busta, που έπαιξε εξαιρετικό τένις και σήμερα, για να κερδίσει τον Daniil Medvedev με 6-2, 7-6 (5) και να μπει στους "4" καλύτερους του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ο Carreno Busta ήταν ο πιο ουσιαστικός παίκτης στις κρισιμότερες στιγμές της αναμέτρησης. Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς και "έσπασε" δυο συνεχόμενες φορές το σερβίς του Medvedev, στο 6ο (4-2) και στο 8ο game, για να το κατακτήσει με 6-2.

Στο 2ο σετ ο Medvedev είχε την ευκαιρία του να επιστρέψει στο ματς, αφού αξιοποίησε το μοναδικό break point που είχε σε ολόκληρο το ματς και προηγήθηκε με 3-1. Ήταν μπροστά μέχρι και με 4-2 ο Ρώσος, στο 8ο game όμως ο Carreno Busta έκανε το break back και ισορρόπησε το σετ (4-4).

To σετ αυτό οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο Ισπανός είχε συνεχώς το πάνω χέρι. Από το 3-0 πήγε στο 4-2 όταν άλλαξαν πλευρές, ενώ αργότερα προηγήθηκε και με 5-3. Ο Medvedev πήρε σε κρίσιμο σημείο πίσω το mini-break και ισοφάρισε σε 5-5, όμως ακολούθησε άμεση απάντηση και νέο mini-break από τον Carreno Busta, που χρειάστηκε ένα match point για να "σφραγίσει" τη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Carreno Busta απέναντι στον Medvedev, σε 5 αναμετρήσεις (2-3). Στα ημιτελικά ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει έναν ακόμη Ρώσο, τον Karen Khachanov, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Ugo Humbert με 7-6 (4), 4-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots