Djokovic: "Δεν είχα μόνο έναν τραυματισμό, ελπίζω να μπορέσω να παίξω στο US Open"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 - 17:48

Ο Novak Djokovic εξήγησε πως δεν είχε μόνο έναν, αλλά περισσότερους τραυματισμούς, είπε πως δεν μπορεί να ξέρει αυτή τη στιγμή αν θα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση για να παίξει στο US Open, ενώ υπογράμμισε ότι δεν μετάνιωσε που πήγε στο Τόκιο και εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί και στο Παρίσι το 2024!

"Δεν μετανιώνω που ήρθα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν πιστεύω πως υπάρχουν συμπτώσεις στη ζωή, όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Είχα κάποιες αποκαρδιωτικές ήττες στους Ολυμπιακούς και σε άλλα μεγάλα τουρνουά και γνωρίζω πως αυτές οι ήττες με έκαναν δυνατότερο", είπε ο Djokovic στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, την τελευταία του γι' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, μετά από το εξαντλητικό τελευταίο 24ωρο στο οποίο έχασε τρεις αγώνες, στα μονά από τους Alexander Zverev και Pablo Carreno Busta και στο μικτό διπλό (μαζί με τη Nina Stojanovic) από τους Aslan Karatsev και Elena Vesnina, εξήγησε πως δεν ήταν μόνο ο τραυματισμός στον αριστερό ώμο - που ήταν η επίσημη αιτία - που τον ανάγκασε να αποσύρει τη συμμετοχή του από το σημερινό παιχνίδι για το χάλκινο μετάλλιο στο μικτό, αλλά είχε κι άλλους διαφορετικούς τραυματισμούς και αγωνιζόταν με παυσίπονα.

"Απέσυρα τη συμμετοχή μου (από το μικτό διπλό), εξαιτίας τραυματισμών, δεν ήταν μόνο ένας τραυματισμός. Ελπίζω να μη με σταματήσουν από το να αγωνιστώ στο US Open.

Ελπίζω πως οι συνέπειες στη σωματική μου κατάσταση δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα για μένα ενόψει του US Open. Είναι κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος ακόμα, αλλά σίγουρα δεν μετανιώνω που ήρθα εδώ, πρέπει να τα δίνεις όλα για την πατρίδα σου."

Τέλος, ο Djokovic εξέφρασε την επιθυμία του να είναι και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και να προσπαθήσει ξανά να κερδίσει ένα μετάλλιο, στο Παρίσι το 2024.

"Ξέρω πως θα ανασυγκροτηθώ, θα προσπαθήσω να συνεχίσω και να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, να κερδίσω ένα μετάλλιο για την πατρίδα μου. Λυπάμαι που απογοήτευσα τους Σέρβους φιλάθλους, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Τα έδωσα όλα, όση ενέργεια μου είχε απομείνει, αλλά δεν ήταν αρκετό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots