HISTORY MADE - LA DECIMA! (vid)

 
HISTORY MADE - LA DECIMA! (vid)
HISTORY MADE - LA DECIMA! (vid)
tennisnews team Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 - 18:22

O απόλυτος κυρίαρχος του Roland Garros, επέστρεψε στον θρόνο του! Ο καταιγιστικός Rafael Nadal, συνέτριψε τον Stan Wawrinka με 6-2, 6-3, 6-1 και κατέκτησε χωρίς να χάσει ούτε ένα σετ το Roland Garros! Για 10η φορά στην καριέρα του είναι πρωταθλητής στο Παρίσι ο "Matador", που προσπέρασε τον Pete Sampras, με 15 Grand Slam τίτλους!

Ο King of Clay είναι ξανά στην κορυφή! Μετά από έναν μονόπλευρο τελικό, ένας φανταστικός Rafael Nadal ισοπέδωσε τον μέτριο Stan Wawrinka με 6-2, 6-3, 6-1 και επέστρεψε στον θρόνο του στο Roland Garros μετά από 3 χρόνια!

Το πολυαναμενόμενο "Decima" είναι γεγονός για τον Rafa, που έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία του αθλήματος που φτάνει τους 10 τίτλους σε ένα Grand Slam τουρνουά.

Ο Nadal έφτασε τους 15 Grand Slam τίτλους στην καριέρα του και προσπέρασε το ρεκόρ του Pete Sampras! Πλέον είναι μόνος 2ος στην σχετική κατάταξη, στην οποία προηγείται βεβαίως ο Roger Federer, με 18 Grand Slam τίτλους.

Ο Nadal κατέκτησε για 3η φορά στην καριέρα του το Γαλλικό Όπεν χωρίς να απωλέσει ούτε ένα σετ. Το είχε κάνει ξανά το 2008 και το 2010 και ανήκει σε μια πολύ μικρή ομάδα 5 ατόμων, που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν Grand Slam χωρίς να χάσουν σετ, μαζί με τους Federer (Australian Open 2007), Bjorn Borg (Roland Garros 1978 και 1980, Wimbledon 1976), Ilie Nastase (Roland Garros 1973) και Ken Rosewall (Australian Open 1971). Έγινε φυσικά ο πρώτος που το έκανε για 3η φορά στο Roland Garros, καθώς και ο δεύτερος που το έκανε γενικά για 3η φορά, μετά από τον Borg.

Το συνολικό ρεκόρ του στο Roland Garros, είναι πλέον 79-2 νίκες! Απέναντι στον Wawrinka έχει 16-3 σε 19 αναμετρήσεις, ενώ έγινε και ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε τον Ελβετό σε τελικό Grand Slam, αφού και στους άλλους τρεις major τελικούς του στο παρελθόν, ο Stan είχε επικρατήσει.

Μπορεί σήμερα να μην έπαιξε το καλύτερό του τένις ο 32χρονος Wawrinka, ωστόσο ο Nadal ήταν εντυπωσιακός και τελείωσε τον αγώνα με 27 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί, πως στα δυο τελευταία σετ, ο Ισπανός είχε 17 winners και 4 αβίαστα λάθη!

Ο Wawrinka ήταν ο πρώτος παίκτης που έφτασε σε break point, δεν το εκμεταλλεύτηκε όμως και ακολούθησε ένας μονόπλευρος τελικός, αφού από το 2-2 κι έπειτα, ο Rafa κέρδισε 16 games και έχασε μόλις 4! Ολοκλήρωσε το τουρνουά χωρίς χαμένο σετ και με 35 χαμένα games σε 7 αναμετρήσεις, κάνοντας νέο προσωπικό ρεκόρ! Ο τελικός ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες και 5 λεπτά.

Δείτε αναλυτικά το LIVE του τελικού

Δείτε τo championship point

Εκτός από τον 10ο τίτλο του στο Roland Garros και τον 15ο σε Grand Slam, o Nadal έφτασε επίσης τους 73 τίτλους καριέρας, με τους 53 από αυτούς να είναι στο χώμα (ρεκόρ). Βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 73-35, ενώ έφτασε τους 4 κερδισμένους τίτλους στο 2017, μετά από το Monte-Carlo, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη.

Μετά και τη φανταστική του χωμάτινη σεζόν, στην οποία ήταν ισοπεδωτικός και πέτυχε 24 νίκες σε 25 αναμετρήσεις, ο Rafa θα σκαρφαλώσει στο Νο. 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας στο Νο. 3 τον Stan Wawrinka και στο Νο. 4 τον Novak Djokovic.

Μείωσε μάλιστα τη διαφορά του από τον Andy Murray στους 2.605 βαθμούς και έχοντας ελάχιστους βαθμούς για να υπερασπιστεί στο δεύτερο μισό της χρονιάς, η επιστροφή του στο Νο. 1 είναι ένας απόλυτα ρεαλιστικός στόχος.

Simple Messieurs - Roland Garros 2017

 

Roland Garros 2017

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots