Στο Chatrier ΒΑΣΙΛΙΑΣ είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ! (vids)

 
Στο Chatrier ΒΑΣΙΛΙΑΣ είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ! (vids)
Στο Chatrier ΒΑΣΙΛΙΑΣ είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ! (vids)
tennisnews team Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 - 18:56

Ο "Βασιλιάς" του Roland Garros είναι μόνο ένας! Ο Rafael Nadal επιβεβαίωσε για άλλη μια χρονιά την ανωτερότητά του στο χώμα, καθώς επιβλήθηκε του Dominic Thiem με 3-0 σετ και κατέκτησε τον 11ο τίτλο του στο Roland Garros και το 17ο Grand Slam της καριέρας του!

Άλλη μια σπουδαία παράσταση από τον Rafael Nadal στο "Βασίλειό" του, το Philippe Chatrier. Ο "Matador" επιβλήθηκε του Dominic Thiem με 6-4, 6-3, 6-2 σε έναν τελικό που κυριάρχησε απόλυτα και έκανε πράξη το ιστορικό "La Undecima", τον 11ο τίτλο του στο Roland Garros.

Δείτε επίσης: Τα highlights του αγώνα

Πρόκειται για ένα μοναδικό ρεκόρ, που μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε πολλά πολλά χρόνια για να "σπάσει" από κάποιον! Το αμέσως επόμενο ρεκόρ σε ένα Grand Slam, είναι τα 8 τρόπαια του Roger Federer στο Wimbledon.

Επίσης, ο Nadal έφτασε τα 17 Grand Slam τρόπαια στην καριέρα του, μειώνοντας τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο της ιστορίας, Federer (20). Απομακρύνθηκε επίσης από τον 3ο της λίστας, Pete Sampras, που ολοκλήρωσε την καριέρα του με 14 Grand Slam τίτλους.

Δείτε επίσης: Το standing ovation και η συγκίνηση του Rafa (vid)

Όλα αυτά, ενώ με τη νέα αυτή ιστορική επιτυχία, ο 32χρονος Ισπανός κατάφερε να υπερασπιστεί και όλους τους βαθμούς που είχε κερδίσει στην περσινή χωμάτινη σεζόν, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης και μετά το τέλος της!

Ο Thiem είχε δηλώσει πριν από τον τελικό πως γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τον Nadal, σήμερα όμως ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός και επέβαλλε τον δικό του ρυθμό, "χτυπώντας" τον Αυστριακό στα αδύναμα σημεία του.

Σε 3 αναμετρήσεις στο Roland Garros αλλά και σε best-of-five αγώνες, ο Thiem δεν έχει πάρει ούτε ένα σετ από τον Nadal, ενώ συνολικά ο Ισπανός βελτίωσε το ρεκόρ του ενάντια στον 24χρονο, σε 7-3 νίκες. Να σημειωθεί πως όλες οι μεταξύ τους αναμετρήσεις, έχουν γίνει στο χώμα.

Ο Nadal μπήκε πολύ δυνατότερα στο παιχνίδι και πήρε τους 8 από τους 9 πρώτους πόντους, για να προηγηθεί με 2-0. Ο Thiem ισοφάρισε σε 2-2 και έδειξε να μπαίνει στο κλίμα του τελικού, ο Nadal ωστόσο δεν άργησε να αναλάβει και πάλι τα ηνία. Ο Ισπανός προειδοποίησε με τα 2 break points που είχε στο 6ο game (3-3) και τελικά έκανε το break στο 10ο game, που του χάρισε το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ το break ήρθε και πάλι πολύ νωρίς για τον Rafa, που αυτή τη φορά δεν επέτρεψε στον Thiem να το πάρει πίσω. Προηγήθηκε με 3-0 και έκτοτε δεν κοίταξε πίσω του, σβήνοντας και τη μοναδική ευκαιρία για break του Αυστριακού στο 7ο game, για να κάνει το 5-2.

Και στο 3ο σετ ο Rafa κυριάρχησε απόλυτα, παρά το γεγονός πως ο Thiem επέστρεψε από το 0-40 και έσωσε 4 break points στο 1ο game. To break ήταν και πάλι γρήγορο για τον "Matador", που προηγήθηκε με 2-1. Από το επόμενο game, μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Rafa είχε και μια κράμπα στα δάχτυλα του αριστερού του χεριού, που κινητοποίησε τους γιατρούς του τουρνουά, δεν ήταν όμως κάτι αρκετά σοβαρό για να τον εμποδίσει.

Επέστρεψε σύντομα στο γήπεδο και έκανε άλλο ένα break στο 7ο game, για να "ξεφύγει" με 5-2 και να κλείσει το ματς στο 8ο game, έστω και αν απώλεσε αρχικά ένα προβάδισμα με 40-0. Στο 5ο του championship point συνολικά, ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στο χώμα "έγραψε" για άλλη μια φορά ιστορία στο Παρίσι, με τον 11ο τίτλο του στο Roland Garros.

Ακόμα πιο εξωπραγματικά είναι από σήμερα τα ρεκόρ του Nadal στο χώμα. Βελτίωσε το ρεκόρ του σε όλες τις αναμετρήσεις του στην επιφάνεια στο 415-36, ενώ έχει 87-18 απέναντι σε Top 10 τενίστες, 86-2 στο Roland Garros και 111-2 σε αγώνες best-of-five!

Simple Messieurs - Roland Garros 2018

 

Roland Garros 2018

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots