Υποστηρίζει το Roland Garros ο Rublev

 
Υποστηρίζει το Roland Garros ο Rublev
Υποστηρίζει το Roland Garros ο Rublev
tennisnews team Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 - 6:16

Η ανακοίνωση του Roland Garros να μεταφέρει το φετινό τουρνουά στις 20 Σεπτεμβρίου χωρίς να συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους διοργανωτές και τους παίκτες ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις, δεν ήταν ωστόσο όλες οι γνώμες αρνητικές, με τον Andrey Rublev να τάσσεται στο πλευρό της FFT σ' αυτή την απόφαση.

"Στην αρχή με εξέπληξε η ανακοίνωση, αλλά μετά σκέφτηκα πως είναι πολύ καλύτερο να παίξουμε στο Roland Garros αργότερα στη χρονιά, παρά να το ακυρώσουμε. Σε αντίθεση με τα ομαδικά αθλήματα, οι παίκτες δεν πληρωνόμαστε με το μήνα. Έχουμε χρηματικά έπαθλα που βασίζονται στα αποτελέσματά μας. Αν δεν αγωνιστούμε, δεν θα κερδίσουμε τίποτα. Στο Roland Garros αγωνιζόμαστε για πολλά χρήματα", είπε ο Rublev στη L' Equipe.

Θυμίζουμε πως το Roland Garros έκανε μια αιφνίδια ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα, στην οποία ενημέρωσε πως το τουρνουά του 2020 θα μεταφερθεί και αντί για τις 25 Μαΐου θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αυτό που έκανε αρνητική εντύπωση σε παίκτες και διοργανώσεις, ήταν ότι η απόφαση πάρθηκε μονομερώς από το Roland Garros και όχι σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα τουρνουά, ενώ όλοι το έμαθαν από τα social media. Το Laver Cup, το οποίο θα γίνει την ίδια εβδομάδα με τη νέα ημερομηνία του Roland Garros, αλλά και το US Open, που θα ολοκληρωθεί μόλις μια εβδομάδα πριν, ανακοίνωσαν την ίδια μέρα πως δεν σκοπεύουν να μεταφέρουν τα δικά τους τουρνουά και πως δεν γνώριζαν τίποτα γι' αυτή την απόφαση της FFT.

Ένα από τα τουρνουά πάντως που συμπίπτουν με τις νέες ημερομηνίες του Roland Garros είναι και το Moselle Open της Μετς, με τον διευθυντή του τουρνουά, Julien Boutter, να παίρνει το μέρος της FFT: "Το τένις θα χάσει πολύ περισσότερα αν δεν γίνει το Roland Garros, απ' ότι αν δεν γίνει η Μετς. Αν είσαι στο Νο.100 του κόσμου, σίγουρα θα θέλεις να έχεις τη δυνατότητα να παίξεις σε 4 Grand Slam και όχι μόνο σε 3."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots