Χωρίς πρόβλημα στην πρεμιέρα ο Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Eurosport
tennisnews team Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:34

O Rafael Nadal "εξουδετέρωσε" με 3-0 σετ τον Egor Gerasimov για να πραγματοποιήσει ακόμα μια επιτυχημένη πρεμιέρα στο Roland Garros, όπου έχει πλέον 94 νίκες σε 96 αναμετρήσεις!

Σε ένα Roland Garros πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα, μιας και γίνεται φθινόπωρο με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες έντονης υγρασίας, ο Nadal έδειξε να μην έχει κανένα πρόβλημα και έφτασε με πειστικό τρόπο στην πρώτη του νίκη.

Σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες, ο Ισπανός επιβλήθηκε του Egor Gerasimov με 6-4, 6-4, 6-2 και έφτασε τις 94 νίκες του σε 96 αναμετρήσεις στο παρισινό Grand Slam, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 12 φορές στην τελευταία 15ετία!

O Nadal δεν άργησε να βρει ρυθμό, ενώ όσο περνούσε η ώρα γινόταν και καλύτερος, για να πραγματοποιήσει συνολικά μια εξαιρετική εμφάνιση. Ο απολογισμός του ήταν 32 winners και 20 αβίαστα λάθη. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Gerasimov, που δεν κατάφερε όμως να πάρει κάτι περισσότερο απ' αυτά τα 10 games.

Στα πρώτα 2 σετ ο Nadal δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point και του έκανε ένα break σε κάθε σετ, στο 5o game του 1ου (3-2) και στο 3ο game του 2ου σετ (2-1). Στο 3ο σετ ο Gerasimov έκανε το μοναδικό του break στο ματς και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Nadal απάντησε με ένα σερί 6 διαδοχικών games, για να κλείσει την υπόθεση πρόκριση.

Ο Λευκορώσος είχε και μια άτυχη στιγμή, καθώς έπεσε κάπως άτσαλα σε έναν πόντο για το 4ο game του 3ου σετ και χτύπησε τον αστράγαλό του, με αποτέλεσμα στα 4 τελευταία games του παιχνιδιού να μην μπορεί να κινηθεί το ίδιο καλά.

Επόμενος αντίπαλος για τον 12 φορές πρωταθλητή θα είναι ο Αμερικανός Mackenzie McDonald, που κέρδισε τον Steve Diez με 4-6, 6-3, 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots