Τσιτσιπάς: "Δεν είχα προσαρμοστεί στις συνθήκες"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Eurosport
tennisnews team Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 - 19:34

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στις πολύ διαφορετικές συνθήκες του Roland Garros σε σχέση με αυτές του Αμβούργου, που τον έφεραν σε μια πολύ δύσκολη θέση στον αγώνα της πρεμιέρας του, τον οποίο όμως κατάφερε να κερδίσει και να αφήσει πίσω του, δείχνοντας σήμερα ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. 

"Στον 1ο γύρο ένιωσα ότι δεν είχαν προσαρμοστεί εντελώς στις νέες συνθήκες του Roland Garros, ήταν αρκετά διαφορετικές απ' αυτές του Αμβούργου. Είμαι χαρούμενος που κατάλαβα κάποια πράγματα και προσαρμόστηκα καλύτερα στον αγώνα", είπε ο Στέφανος στη Barbara Schett για το Eurosport, λίγα λεπτά μετά τη νίκη του επί του Pablo Cuevas με 3-0 σετ.

Ο Στέφανος έχασε τα πρώτα 2 σετ που έπαιξε στο φετινό Roland Garros και κινδύνεψε με έναν πρόωρο αποκλεισμό από τον Jaume Munar. Κατάφερε να βρει ρυθμό και να παίξει καλό τένις πριν να είναι πολύ αργά για να ανατρέψει το παιχνίδι με τον Ισπανό και σήμερα έπαιξε από το πρώτο λεπτό εξαιρετικά, για να συντρίψει τον Cuevas με 6-1, 6-4, 6-2.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το παιχνίδι μου, νομίζω πως η επιθετικότητά μου και το ότι ήμουν πνευματικά προετοιμασμένος ήταν πολύ σημαντικοί παράγοντες από το ξεκίνημα. Μπήκα στο γήπεδο ξέροντας ότι θα είχα έναν δύσκολο αντίπαλο και αυτό με βοήθησε να είμαι εκεί 100%. Συνολικά θα έλεγα ότι το παιχνίδι μου ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και είμαι χαρούμενος που είχα μια νίκη σε 3 σετ σήμερα, μετά το δύσκολο παιχνίδι του 1ου γύρου", είπε στη Marion Bartoli στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε από το Philippe Chatrier ο 22χρονος πρωταθλητής μας.

"Είδα ότι πολλοί άνθρωποι με υποστήριξαν και αυτό με χαροποίησε πολύ. Επίσης είμαι πολύ χαρούμενος που ανακαινίστηκε και εκμοντερνίστηκε το Roland Garros, δίνοντας αυτή τη νέα γεύση στο Γαλλικό Όπεν που προφανώς είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Απολαμβάνω τη στήριξη του κόσμου, ελπίζω όσο συνεχίζω στο τουρνουά να λαμβάνω ακόμα περισσότερη. Το να αγωνίζομαι μπροστα από το παρισινό κοινό είναι ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα στον κόσμο, οι fans εδώ είναι υπέροχοι και κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο νιώθω αυτή την αύρα να με αγκαλιάζει, είναι τέλεια."

Στον 3ο γύρο του Roland Garros, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Aljaz Bedene.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots