Τσιτσιπάς για hawk-eye: "Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν χρησιμοποιείται" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς
tennisnews team Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 - 15:18

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε ξεκάθαρη θέση σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας hawk-eye στα χωμάτινα τουρνουά.

"Σίγουρα έχει έρθει η ώρα για hawk-eye στο χώμα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το έχουν εισάγει. Η τεχνολογία μας επιτρέπει να πηγαίνουμε πιο μακριά και πιστεύω ότι θα έπρεπε να το εφαρμόσουμε ανεξάρτητα από την επιφάνεια. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναβαθμιζόμαστε και να προσθέτουμε νέα πράγματα που θα βοηθήσουν το άθλημα να γίνει καλύτερο και πιο δίκαιο", είπε ο Τσιτσιπάς στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

"Στηρίζω το hawk-eye στο τένις σε κάθε επιφάνεια, είτε είναι γρασίδι, είτε χώμα. Ξέρω πως η μπάλα αφήνει σημάδι (στο χώμα), αλλά δεν είναι τόσο ακριβές όσο κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν", πρόσθεσε.

Παρότι τα μεγαλύτερα τουρνουά που γίνονται στο χώμα κάνουν ήδη χρήση της τεχνολογίας hawk-eye για τηλεοπτικούς σκοπούς, λόγω του πολύ μικρού αλλά όχι τελείως αμελητέου ποσοστού λάθους που υπάρχει στο hawk-eye στο χώμα, οι τελικές αποφάσεις αφήνονται στην κρίση του διαιτητή, σε σχέση με το σημάδι που αφήνει η μπάλα στην επιφάνεια.

Συγκεκριμένα, το hawk-eye στο χώμα μπορεί να πέσει έξω περίπου 3-3,5 χιλιοστά (0,3 εκατοστά), ενώ σε σκληρά και χορτάρινα γήπεδα είναι πολύ πιο ακριβές. Ωστόσο, ουκ ολίγες φορές βλέπουμε διαιτητές να κάνουν λάθη για πιο ξεκάθαρες περιπτώσεις από αυτές των τριών ή λιγότερων χιλιοστών, με το hawk-eye, αλλά και τον τηλεοπτικό φακό, να τους διαψεύδει, δημιουργώντας ακόμα πιο έντονο προβληματισμό στους παίκτες και στους θεατές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots