H Collins το τελευταίο εισιτήριο (vid)

 
Danielle Collins
Danielle Collins Eurosport
tennisnews team Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 - 14:13

H Danielle Collins κέρδισε έπειτα από ένα γεμάτο παιχνίδι την Ons Jabeur και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Roland Garros.

Στον εξ αναβολής αγώνα που άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα, καθώς δεν έγινε χθες εξαιτίας της πολύωρης βροχόπτωσης, η Danielle Collins επικράτησε της Ons Jabeur με 6-4, 4-6, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Και οι δυο παίκτριες ήταν πολύ επιθετικές και έκαναν καλούς αγώνες, με την Jabeur μάλιστα να παίρνει τις περισσότερες πρωτοβουλίες και να τελειώνει το ματς με 42 winners και 30 αβίαστα λάθη. Η Collins είχε 25 winners και 29 αβίαστα λάθη, αλλά κέρδισε 4 περισσότερους πόντους από την αντίπαλό της και σίγουρα τους πιο κρίσιμους. 

Συνολικά έγιναν 11 breaks στο ματς, με την Αμερικανίδα να κάνει ένα περισσότερο (6-5), ενώ μόνο στο 3ο σετ έγιναν τα 7 από αυτά. Συγκεκριμένα το σετ άνοιξε με 4 breaks, δυο για κάθε παίκτρια, με την Collins να κρατάει πρώτη το σερβίς της στο 5ο game και να κάνει νέο break αργότερα για το 4-2.

Η Jabeur δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να κάνει και εκείνη 3ο break στο σετ για να μειώσει σε 4-3, ενώ στο 8ο game κράτησε για πρώτη φορά το σερβίς της και ισοφάρισε σε 4-4. Στο 10ο game ωστόσο η Τυνήσια απέτυχε και πάλι να υπερασπιστεί το σερβίς της, κλείνοντας μάλιστα τον αγώνα με δυο διαδοχικά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα η Collins να κάνει κι άλλο break και να "σφραγίσει" μια πολύ μεγάλη πρόκριση.

Για 1η φορά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros η 26χρονη Αμερικανίδα και για 2η συνολικά σε ένα Grand Slam, μετά την πορεία της έως τα ημιτελικά του Australian Open το 2019.

Θα αντιμετωπίσει αύριο την Sofia Kenin, που επίσης εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, με φόντο μια θέση στα ημιτελικά. Θυμίζουμε πως η Kenin κέρδισε το βράδυ της Δευτέρας τη Fiona Ferro με 2-6, 6-2, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots