Εδώ είναι Roland Garros! (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Philippe Montigny/ FFT
tennisnews team Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 - 19:12

Ο Rafael Nadal πήρε ρεβάνς για την ήττα του από τον Diego Schwartzman στη Ρώμη κερδίζοντάς τον με 3-0 σετ -όχι πάντως τόσο εύκολα όσο δείχνει το αποτέλεσμα- για να προκριθεί στον τελικό του Roland Garros για 13η φορά στην καριέρα του και μάλιστα χωρίς να έχει ακόμα χαμένο σετ στο τουρνουά!

Στο Παρίσι και στο Roland Garros τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά όταν έχεις απέναντί σου τον Rafael Nadal, όπως απέδειξε για μια ακόμα φορά ο Ισπανός. 

Ο 12 φορές πρωταθλητής επιβλήθηκε του Schwartzman με 6-3, 6-3, 7-6 (0), μόλις 3 εβδομάδες μετά την ήττα του στη Ρώμη με 2-0 σετ από τον ίδιο παίκτη, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros. 

Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο πάντως για τον Rafa, παρόλο που διατήρησε το απόλυτο των κερδισμένων σετ στο φετινό τουρνουά (18-0). Χρειάστηκε 3 ώρες και 9 λεπτά για να κάμψιε τη σθεναρή αντίσταση του Schwartzman, που από τη Δευτέρα θα βρεθεί για 1η φορά στην καριέρα του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Nadal άνοιξε το παιχνίδι με ένα break, παρόλο που πρώτα χρειάστηκε να σβήσει 2 break point για να κρατήσει το δικό του πρώτο service game. Προηγήθηκε με 2-0 και μπορεί ο "Peque" να μείωσε προσωρινά σε 2-1, όμως ο Ισπανός ανέκτησε αμέσως το πάνω χέρι και έκανε το 4-1 μέχρι το επόμενο changeover.

Δεν ήταν εύκολο για τον Nadal, καθώς όλα τα games ήταν σχετικά γεμάτα και με μεγάλα έντονα ράλι, αλλά ο Ισπανός δεν έχασε τον έλεγχο σε κανένα σημείο του σετ αυτού. Είχε μια ευκαιρία και για το 5-1, με τον Αργεντινό να κρατάει τη διαφορά τελικά στο ένα break. Στο 9ο game o Rafa ολοκλήρωσε το σετ, μετά από 3 set points.

Στο 2ο σετ ο Nadal έπαιξε καλύτερο τένις και παρόλο που είχε το ίδιο αποτέλεσμα (6-3), το κατέκτησε πολύ ευκολότερα από το 1ο. Με ένα γρήγορο break "ξέφυγε" και πάλι με 3-1, ενώ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στα δικά του σερβίς. Ο Schwartzman έσωσε τριπλό break point για να μειώσει σε 3-4 στο 7ο game, αλλά ο Rafa έκανε τελικά το double break στο 9ο game και έκλεισε έτσι αυτό το σετ.

Το 3ο σετ, αντίθετα, ήταν το πιο κλειστό από τα τρια, και ο Ισπανός χρειάστηκε περίπου 70 λεπτά για να το κερδίσει. Παρόλο που προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2, έχασε 2 φορές το σερβίς του ο Rafa, που ισοφαρίστηκε σε 4-4.

Απέφυγε τα χειρότερα στο 11ο game, σβήνοντας τρια break points για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 6-5, ενώ ο Schwartzman οδήγησε αργότερα το σετ σε tie-break. Εκεί ο Nadal φάνηκε πιο έτοιμος και δεν έκανε ούτε ένα λάθος, σε αντίθεση με τον Αργεντινό. Κερδίζοντας 7 πόντους στη σειρά, ο "Matador" ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στον αναμφίβολα δυσκολότερο αγώνα που είχε ως τώρα στο τουρνουά και εξασφάλισε τη 13η παρουσία του στον τελικό του Roland Garros.

Ο Nadal βελτίωσε το ρεκόρ του σε ημιτελικούς στο Roland Garros σε 13-0 νίκες και θέλει να κάνει το ίδιο και στον τελικό της Κυριακής (16:00GR, ERT Sports HD), όπου θα διεκδικήσει τον 13ο τίτλο του στο Παρίσι και τον 20ό Grand Slam τίτλο του, την ισοφάριση δηλαδή του μεγάλου ρεκόρ του Roger Federer.

Θα μάθει τον αντίπαλό του μετά το τέλος του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Novak Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots