"Δουλειά, δουλειά, δουλειά!" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Roland Garros / FFT
tennisnews team Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 - 15:44

Η στιγμή που ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πίσω με 3-6, 2-6, 4-5 και ήρθε αντιμέτωπος με match point στο σερβίς του Novak Djokovic, φωνάζοντας πεισμωμένος στον εαυτό του ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά!

Σχεδόν κανείς δεν πίστευε στο 10ο game του 3ου σετ, ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπορέσει να αποφύγει τη straight sets ήττα στα ημιτελικά του Roland Garros από τον Novak Djokovic.

Ο Σέρβος είχε φέρει το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε, χάνοντας μόνο 5 games στα πρώτα δυο σετ και κάνοντας break στο 9ο game του 3ου, για να προηγηθεί με 6-3, 6-2, 5-4. Στο 10ο game ήρθε αντιμέτωπος με break point, αλλά το έσβησε και λίγες στιγμές αργότερα είχε match point για μια άνετη πρόκριση στον τελικό.

Απογοητευμένος με την επιστροφή του, ο Στέφανος είπε στον εαυτό του "δουλειά, δουλειά, δουλειά... άπειρη δουλειά" κάτι που δείχνει και τη γενικότερη φιλοσοφία του, πως το ταλέντο ποτέ δεν είναι αρκετό από μόνο του και χρειάζονται αμέτρητες ώρες δουλειάς για να φτάσεις στους στόχους σου.

Αυτό που σχεδόν κανείς δεν μπορούσε να περιμένει, ήταν να κάνει τον Djokovic να δουλέψει τόσο σκληρά μέσα στο παιχνίδι, για να καταφέρει τελικά να προκριθεί στον τελικό. Αφού έσβησε εκείνο το match point, o πρωταθλητής μας κατάφερε να κάνει 2 break στη σειρά και να κερδίσει το 3ο σετ. Αργότερα κέρδισε και το 4ο, αλλά "λύγισε" στο 5ο όπου δεν ήταν και στα καλύτερά του σωματικά, από τον τεράστιο Σέρβο πρωταθλητή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots