Τσιτσιπάς: "Νίκη ψυχολογίας" (vids)

 
Τσιτσιπάς: "Νίκη ψυχολογίας" (vids)
tn team Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 - 20:11

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε λόγο για μια πολύ καλή νίκη που θα τον βοηθήσει να πάρει τα πάνω του στη συνέχεια, ενώ δεν παρέβλεψε τον τομέα του σερβίς, όπου θα πρέπει να βελτιωθεί όπως είπε.

"Έβαλε πάρα πολύ πίεση από την αρχή του αγώνα, ήταν δύσκολο γιατί έπαιρνε συνέχεια το προβάδισμα στην αρχή του κάθε σετ, έπρεπε να παλεύω και να μένω εκεί σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που παρουσιάστηκαν. Σε γενικές γραμμές επέστρεφα καλά, στο σερβίς μου υπήρξαν πάρα πολλά breaks, είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσω. Φυσικά ήταν μια πολύ καλή νίκη απέναντι σε έναν Ισπανό παίκτη που ξέρει την επιφάνεια πολύ καλά. Είναι μια νίκη που μετράει για μένα, μου δίνει ψυχολογία για να πάρω τα πάνω μου για τους επόμενους αγώνες", είπε ο Στέφανος στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε για τη δημόσια τηλεόραση, μετά τη νίκη του επί του Pedro Martinez με 3-0 σετ.

Για τον κόσμο στις κερκίδες, όπου βρέθηκαν και αρκετοί Έλληνες, είπε: "Δεν περίμενα να έχει Έλληνες φιλάθλους σήμερα στο γήπεδο, λόγω και των περιορισμών. Είναι πολύ όμορφο, μ' αρέσει πολύ. Ο κόσμος πάντα βοηθάει, όσο περισσότερος κόσμος παρευρίσκεται σ' αυτούς τους αγώνες μου δίνει κίνητρο και με κάνει να θέλω να τα πάω καλύτερα."

Για τον επόμενο αντίπαλό του, John Isner, είπε: "Θέλει καλές επιστροφές, καλό ξεκίνημα στα service games του. Νομίζω δεν τον έχω αντιμετωπίσει στο χώμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορεί να παίξει καλά. Πρέπει να είμαι έτοιμος και φρέσκος γι' αυτή την καινούργια αναμέτρηση."


Νωρίτερα, στην on-court συνέντευξη που έδωσε με τον Fabrice Santoro, ο Στέφανος μίλησε για τον αξέχαστο αγώνα του με τον Stan Wawrinka πριν 2 χρόνια, αλλά και για την πρωτιά του στο Race για το Τορίνο, που θα είναι μεγάλη πρόκληση να διατηρήσει.

"Είχα καλές εβδομάδες φέτος, καλά αποτελέσματα, αλλά βεβαίως πάντα νιώθω ότι μπορώ να παίξω καλύτερα. Δεν έχω νιώσει τις εμφανίσεις μου φέτος τελείως εξαιρετικές, αλλά είμαι συνεπής και αυτό είναι σημαντικό για να διατηρηθώ στην 1η θέση του Race και να πετύχω τον στόχο μου. Εδώ έχω μια μεγάλη ευκαιρία, σε ένα Grand Slam. Είναι θαυμάσιο που βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση, αλλά θα είναι μεγάλη πρόκληση να τη διατηρήσω."

Κλείνοντας, ο Τσιτσιπάς είπε και λίγα γαλλικά, κάτι που του ζητήθηκε από τον Santoro με αφορμή τα τρια μέλη της ομάδας του που είναι από τη Γαλλία, Patrick Mouratoglou, Jerome Bianchi και Frederic Lefebvre.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots