BREAKING: Αποσύρθηκε ο Federer

 
Roger Federer
Roger Federer © Philippe Montigny / FFT
tn team Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 - 17:24

O Roger Federer αποφάσισε να αποσύρει τελικά τη συμμετοχή του από το Roland Garros, πριν τον αγώνα του 4ου γύρου με τον Matteo Berrettini.

Ο Federer είχε πει από τη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Dominik Koepfer για τον 3ο γύρο, πως δεν γνωρίζει αν θα κατέβει στον επόμενο αγώνα με τον Berrettini, καθώς πρέπει να δει πως θα είναι το επόμενο πρωί και αν αξίζει το ρίσκο να δώσει ακόμα έναν best-of-five αγώνα στο Παρίσι, μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη της σεζόν του στο γρασίδι.

Τελικά, αποφάσισε να μην το κάνει και όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο, αποχωρεί από το Roland Garros και θα συγκεντρωθεί τις επόμενες μέρες στο γρασίδι και στο Χάλε.

"Μετά από συζητήσεις με την ομάδα μου, αποφάσισα πως πρέπει να αποσυρθώ από το Roland Garros σήμερα. Μετά από δυο εγχειρήσεις και πάνω από ένα χρόνο αποθεραπείας, είναι σημαντικό να ακούω το σώμα μου και να είμαι σίγουρος πως δεν πιέζω υπερβολικά τον εαυτό μου, στο δρόμο προς την ανάρρωση. Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα 3 αγώνες. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βρίσκομαι και πάλι πίσω στο court. Τα λέμε σύντομα", μοιράστηκε ο Federer στα social media.

Αυτό σημαίνει πως ο Berrettini έγινε ο πρώτος παίκτης στο ανδρικό ταμπλό που προκρίθηκε στα προημιτελικά και θα περιμένει την αυριανή αναμέτρηση του Novak Djokovic με τον Lorenzo Musetti, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots