"Αν αθλητές μιλήσουν υπέρ του Putin θα έχουν πρόβλημα"

 
Amelie Mauresmo
Amelie Mauresmo © FFT / Christophe Guibbaud
tn team Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 - 12:16

Η διευθύντρια του Roland Garros, Amelie Mauresmo, ενημέρωσε πως οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παρισινό Grand Slam, όμως θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι πως δεν υποστηρίζουν το καθεστώς του Putin.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας, η Mauresmo εξήγησε πως το Roland Garros δεν σκοπεύει να ακολουθήσει την ίδια πολιτική με το Wimbledon, που απέκλεισε όλους τους Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες από το τουρνουά του 2022 εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ωστόσο προειδοποίησε τους παίκτες και τις παίκτριες που κατάγονται απ' αυτές τις χώρες, πως θα υπάρξουν βαριές ποινές αν δείξουν την παραμικρή στήριξη στην πολιτική ηγεσία της Ρωσίας.

"Έχουμε σκεφτεί πολύ και έχουμε την πεποίθηση πως καμία απόφαση δεν θα είναι εντελώς δίκαιη. Είμαστε σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους Υπουργούς Αθλητισμού και αποφασίσαμε να μην επιτρέπουμε τη συμμετοχή ομάδων σε αθλητικές διοργανώσεις, αλλά να επιτρέπουμε τη συμμετοχή αθλητών σε ατομικά αθλήματα. Προφανώς, αν αυτοί οι αθλητές μιλήσουν σε συνεντεύξεις τους υπέρ του Vladimir Putin, θα υπάρξουν κυρώσεις", ανέφερε η Mauresmo, αφήνοντας να εννοηθεί πως το Roland Garros μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποκλείσει κάποιον αθλητή.

Όσον αφορά τη διοργάνωση, η άλλοτε Νο.1 τενίστρια και νέα διευθύντρια του Γαλλικού Όπεν, εξέφρασε την αισιοδοξία της: "Ήδη έχει πωληθεί το 90%-95% των εισιτηρίων. Θα είναι πολύ επιτυχημένο τουρνουά", σημείωσε η 42χρονη Γαλλίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φετινό Roland Garros θα έχει χρηματικά έπαθλα ρεκόρ ακόμα και για προπανδημικά επίπεδα, στα 43,6 εκατομμύρια ευρώ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots